Cilt Doktoru

0
Cilt rahatsızlıkları hemen hemen her bireyde rastlanan hastalıklar arasındadır. Özellikle stres ve alerjik sebeplerden dolayı karşılaşılan cilt rahatsızlıkları oldukça fazladır. Genel olarak cilt ve deri hastalıklarının çoğu bulaşıcı olmayan rahatsızlıklardır. Ancak aralarında bulaşıcı olan türleri de bulunmaktadır.

Bireylerin sıkça karşılaştığı deri rahatsızlıklarının başlıcalarında kurdeşen, sedef, egzama, mantar, akne ve sivilceler gelmektedir. Cilt rahatsızlıkları küçük büyük her hastada rastlanabilir. Tüm cilt hastalıklarında erken tanı ve tedavi önemlidir. Herhangi bir türün belirtileri olduğundan şüpheleniyorsanız mutlaka cilt doktoru gözetiminde bir tedaviye başlanması gereklidir. Bunun yanı sıra tedavi süreci boyunca etken olacak ve tetikleyecek etkilerden de kaçınılması gerekmektedir. Cilt rahatsızlıkları arasında bireylerde en çok rastlananların başında kurdeşen gelmektedir. Hemen her gün birçok hasta kurdeşen şikayeti ile cilt doktoru muayenesine gitmektedir. Kurdeşen diğer bir deyiş ileürtiker olarak adlandırılan bu rahatsızlık ciltte kabarıklar ve kaşıntılar olarak ortaya çıkmaktadır.

Özellikle stresli ortamlarda bulunan kiÅŸilerde sıkça rastlanan kurdeÅŸenin en büyük belirtileri kabaran cilt ve ÅŸiddetli kızarıklık, kaşıntılardır. Bulaşıcı bir rahatsızlık olmayan kurdeÅŸen tedavisi de oldukça basittir. Ortalama 3 – 4 haftalık tedavi sonucunda hastalıktan kurtulmak mümkündür. Alerjik olarakta gözlenen kurdeÅŸen tedavisi için genellikle hafif ve orta dereceli olanlarda düşük ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bunun dışında ÅŸiddetli bir rahatsızlık söz konusu ise kortizonlu ilaçlar ile doktor gözetiminde tedavi yapılmaktadır.

Bir diğer sık rastlanan deri rahatsızlıklığı da mantardır. Cildin üst tabakasında meydana gelen mantar mikroorganizmalarının neden olduğu bir enfeksiyon türü olan mantarlar bulaşıcı olma riski taşımaktadır. Vücutta kızarıklık, kaşıntı, döküntüler gibi farklı türlerde gözlenebilen bu rahatsızlıklarda ilaçla tedavi sonucunda iyileşme mümkündür. Saç mantarı, ayak mantarı, tırnak mantarı, kasık mantarı, el mantarı gibi birçok farklı türü bulunan mantar rahatsızlığının başlıca sebepleri arasında bulaşıcı olması gelmektedir. Bunun dışında vücudun hava almaması, bağışıklık sisteminin zayıf olması sebep olmaktadır.

Mantar tedavisi için doktor reçetesi ile verilen ilaçların düzenli kullanılması sonucunda iyileşmek mümkündür. Bölgenin düzgün bakımının yapılması ve verilen ilaçların doğru kullanılması sonucunda 4-6 içerisinde tamamen iyileşme sağlanmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !