Kahve kokusu dijital dünyayı da sardı

0
Vazgeçilmez lezzet kahve artık online sipariş edilebiliyor, böylece mis gibi kahve kokusu dijital dünyayı da sarmalıyor. 

Vale hizmeti üzerinden kahve siparişi alan Yemeksepeti'nin, bu yeni trende yönelik gerçekleştirdiği araştırmasına göre, dünyanın dört bir yanından gelen 600 farklı çeşit kahve kullanıcılarla buluşuyor. Kahve siparişleri her ay yüzde 25 artıyor. Araştırma en sevilen kahve çeşitleri, mevsimlere göre değişen tercihler, kahveseverlerin profili ve kahveye eşlikçi lezzetler gibi detaylarla, bu kültürün detaylı bir fotoğrafını çekiyor.

Kahve kültürü son yıllarda tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Asya'dan Güney Amerika'ya, Okyanusya'dan Afrika'ya dünyanın dört bir yanında üretilen kahveler artık hayatımızın parçası. Bu lezzet macerası Yemeksepeti Vale üzerinden kahve sipariş edilebilmeye başlanmasıyla daha pratik bir hal aldı ve böylece kahve kokusu dijital dünyayı da sarmaya başladı.

Kahve çeşitlerinin sayısı 600'ü buluyor

Yemeksepeti Vale aracılığıyla kahveseverler 599 farklı çeşit kahveyle buluşabiliyor. Bugün İstanbul'da zincir markalardan 3. dalga kahvecilere kadar 140'ın üzerinde kafe ve restoran Vale üzerinden online kahve siparişi alıyor.

Her ay yüzde 25 daha fazla kahve siparişi geliyor

Üstelik kahve tutkusu giderek daha fazla kişiyi etkisi altına alıyor. Son bir yılın Vale verilerine bakıldığında kahve siparişlerinin her ay ortalama yüzde 25 oranında arttığı görülüyor.

Kahve aşkı bilgi dağarcığını da geliştiriyor

Artık Etiyopya, Tanzanya, Kolombiya, Burundi gibi farklı ülkeleri haritada elimizle koymuş gibi bulabiliyoruz. Buralardan gelen yüzlerce lezzeti tanımlamak için 'yüksek gövdeli', 'asidite oranı düşük', 'çiçek notaları duyuyorum' gibi ifadeler kullanıyoruz. Tüm bu çeşitlilik içinde Vale'yi kullananların favorisi ise daha klasik bir tercih: Cafe Latte.

Kahvemizi sütlü tercih ediyoruz

Kışın sıcak, yazın buzlu olarak servis edilen Cafe Latte, tüm kahve siparişlerinin yüzde 15'ini oluşturuyor ve en çok sipariş edilenler listesinin birinci sırasına yerleşiyor. Avustralya menşeli bir diğer sütlü kahve tarifi olan Flat White'ın da, Yemeksepeti Vale'de son bir yılda siparişini yüzde 75 artırarak, bu listede ilk 10'a girdiği görülüyor. Kahvesini sade tercih edenlerin vazgeçilmezi ise, listede 2'inci sırada olan Americano.

Kışın yoğun lezzetler, yazın buzlu tercihler

Yaz ve kış döneminde kahve tercihleri de değişim gösteriyor. Kışın daha yoğun lezzetler tercih edilirken, yazın soğuk kahvelere geçiliyor. White Chocolate Mocha, sıcak çikolata ve karamelli kahveler kış aylarında, Iced Latte, Cold Brew ve Frappe ise yaz aylarında sipariş oranlarını 2 katına çıkarıyor.

Sabah kahveleri internetten sipariş ediliyor

Kahve siparişlerinin en yoğun olduğu saat aralığı kahvaltı zamanına denk geliyor. Vale'de gün içindeki toplam kahve siparişlerinin yüzde 15'i saat 10.00 – 11.00 arasında veriliyor.

Her 10 kişiden 7'si kahvenin yanında bir şeyler yiyor

Yemeksepeti Vale'deki kahve siparişlerinin yüzde 68'inin yanında ona eşlik edecek bir yiyecek de söyleniyor. Bunların yarısından fazlasını tatlılar oluştururken, tatlıda favori lezzetler olarak brownie, müsli, kruvasan, cookie ve muffin öne çıkıyor. Canı tuzlu bir şeyler çekenlerin tercih sıralamasında ise başı sandviç, börek, tost ve simit çekiyor.

Kahveseverin yaşı: 30

En çok kahve sipariş edenler yüzde 31 oranıyla 25 – 33 yaş aralığındakiler. Kahve sipariş eden kullanıcıların ortalama yaşı 30. Toplam siparişlerin yüzde 58'ini ise kadınlar veriyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe