Meme küçüklüğü öz güven eksikliğine sebep olmasın!

0
Türkiye'de en çok tercih edilen ameliyatlardan biri de Meme büyütme ameliyatlarıdır. 

Kadınların meme dokusunun ergenlik döneminde yeterince gelişmemesi, gelişen meme dokusunun kilo kaybı nedeniyle küçülmesi veya emzirme sonrası meme dokusunun involüsyon denilen küçülmeye maruz kalması sonucu meme dokusu, kadınların arzu ettikleri ölçülerden küçük olabiliyor. Bu durumlarda ise kadınların en çok tercih ettiği ameliyatların başında meme büyütme ameliyatı geliyor. Ankara HLC Tıp Merkezi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Özerk Demiralp, meme büyütme ameliyatının önemini anlattı.

Meme büyütme ameliyatında amaç; kişinin öz güvenini arttırarak kıyafet seçiminde daha özgür davranmasını sağlamaktır.

Meme büyütme ameliyatlarında hastanın var olan meme dokusu ve ulaşmak istediği ölçü göz önünde alınarak bir planlama yapılır. Hastanın fiziksel ve bireysel özelliklerine göre yapılan bu planlama sonrasında hangi boyutta ve tipte protezin daha uygun olacağına karar verilir. Meme büyütme ameliyatlarında hastanın beklentilerini net olarak ifade etmesi, başarı oranını arttırır. Ancak bireylerin istek ve arzuları dikkate alınsa da ameliyattan doğal sonuçlar elde edilmesi ve başarı sağlanması için bu kurallar plastik cerrahlar tarafından göz önünde tutulur.

Protez büyüklüğü, hastanın isteğiyle birlikte vücut anatomisi, cildin esnekliği gibi faktörlere göre de planlanmalıdır. Protez, meme dokusunun altına, fasya veya kas altına ya da ''dual-plan'' adı verilen teknik ile kombine bir şekilde yapılabilir. Kesi yeri meme başında ya da meme katlantı çizgisinde planlanabilir. Doktorunuzla olan görüşmede bu tekniklerin avantajları, dezavantajları karşılaşılabilecek problemler size net olarak aktarılacaktır. Bu protezler, FDA tarafından onaylanmış protezlerdir. Bu da protezlerin güvenilirliği açısından bize bir fikir vermektedir.

Daha güzel, çekici ve güçlü hissedin!

Yapılan araştırmalarda kendilerini daha güzel, çekici ve güçlü hissetmek isteyen kadınlar, meme dokuları istedikleri şekle ve büyüklüğe kavuştuğu zaman kendilerine olan güvenlerinin arttığını, sosyal yaşantılarının daha iyi olduğunu, partnerleriyle daha mutlu olduklarını ve istedikleri kıyafetleri giyerek daha konforlu ve mutlu bir yaşama kavuştuklarını ifade etmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe