Yüz Şekline Göre Güneş Gözlüğü Seçimi Nasıl Olmalı?

0

Güneş gözlüğü alırken, yüzümüze yakışması en dikkat ettiğimiz noktalardan birisidir. Bu yazımızda, yüzünüzün şekline göre hangi tarz gözlük satın almanız gerektiğini sizlerle paylaşacağız. Kendi yüzünüze uygun gözlük şekline karar verdikten sonra gözlük çeşitlerinin de bulunduğu alışveriş sitesi cincin.com.tr’ye buradan ulaşabilirsiniz.

Eğer orantılı ve ince bir çeneye sahip oval bir yüzünüz varsa -bir de elmacık kemikleriniz belirginse- işiniz fazlasıyla kolay. Çünkü bu yüz şekline, aklınıza gelebilecek her güneş gözlüğü yakışmaktadır. Wayfarer ya da Aviator tipi büyük gözlükler, sizin için en ideal güneş gözlükleri olacaktır. Yuvarlak, kelebek, köşeli ya da oval, aklınıza gelebilecek her türlü güneş gözlüğü modelini de bu yüz şekli için kullanabilirsiniz.

Eğer yüzünüz kalp şeklindeyse, geniş bir alnınız ve dar bir çene hattınız varsa, oval, çekik, köşeli ya da çerçevesiz güneş gözlüklerini tercih edebilirsiniz. Göz seviyesinin altındaki bölgeniz, yüzünüzün en güzel noktalarından birisi olduğu için bu noktayı kapatmayacak tarzda çerçeveleri tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda çene hattınız dar olduğundan bunu dengelemek için üst tarafı süslemeli gözlüklere de yönelebilirsiniz.

Eni ve boyu doğru orantılı olan yuvarlak bir yüze sahipseniz, Wayfarer, köşeli, dikdörtgen ya da kare olan güneş gözlüklerini tercih edebilirsiniz. Böylelikle yüzünüz daha ince bir görünüme sahip olacaktır.

Yüzünüz kare, köşeli veya dikdörtgen bir şekle sahipse, yuvarlak, oval ve çekik çerçeveli olan kalın saplı güneş gözlüklerini tercih etmenizde fayda var. Bu modellerle birlikte yüz hatlarınız olduğundan daha yumuşak görünecektir. Böyle bir yüz hattına sahipseniz köşeli ya da dikdörtgen çerçeveli modellerden uzak durmalısınız. Bunların yanı sıra dikdörtgen şekline sahip olan bir yüzde en iyi duracak olan güneş gözlükleri, ince çerçeveli olanlardır.

Eğer çene bölgeniz dar ve alın kısmınız genişse, yani yüzünüz üçgene benziyorsa, çekik, pilot ve köşeli güneş gözlükleri size en uyan modeller olacaktır. Bu tarz modellerle dar çene hattınız ile üst bölüm dengeli bir hale gelecektir. Aynı kalp şeklindeki yüzler gibi, bu yüz modelinde de üst tarafı süslemeli olan gözlük ve çerçeveler, yüz hatlarını daha belirgin bir hale getirerek sizlere daha estetik bir görünüm kazandıracaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !