Sivilce tedavisinde dikkatli olun

0
Akneli cildin görünümünü düzeltmek için ilk adım temizlik. Yüzün sabah ve akşam sıkıştırıcı maddelerle zenginleştirilmiş çok hassas bir nötr sabunla yıkanması gerekli.

Temizleyici seçiminde cildin yağını fazla almayacak bir malzeme olmasına özen göstermek çok önemli. Aksi takdirde tersine bir etki görülebilir ve yağ bezleri fazla yağ üretebilir. Cildin aşırı temizlenmesinden kaynaklanan bir tür akne de vardır.

Sivilce tedavisinde genel kurallar:

1. Cilt toniğiniz çok az alkol içermeli. Antiseptik ve ağrı dindirici maddelerle zenginleştirilmiş olanları tercih edin.

2. Koruyucu kremler içinde en uygun olanlar cilde mat bir görünüm veren ve çabuk uçanlar. Bunların içindeki yağlı kısım deriyle direkt olarak temas etmiyor.

3. Temizlik maskeleri cildi rahatlatan ve yağ üretimini azaltan A, E, F vitaminleri ve atkuyruğu, lavanta, adaçayı, biberiye, mercanköşk gibi bitki özleri içermelidir.

4. Bir estetisyenin belli sıklıkta uygulayacağı derinlemesine temizlik cildin durumunu kontrol altında tutmaya yardımcı olacaktır.

5. Akneli cilde makyaj yaparken özel hazırlanmış ürünler kullanmaya dikkat edilmeli. Örneğin yağsız bir toz fondöteni kuru bir sünger yardımıyla uygulayabilirsiniz. Sivilcelerin azdığı dönemlerde pek makyaj yapmamanız daha iyi olur.

6. Bir estetik uzmanı akne sorununuzu 2 – 3 ayda çözebilir. Uygulanacak tedavi kozmetik malzemelerle de takviye edilen birkaç ilacın kullanımına dayanıyor. Günümüzde ilaçların içerdiÄŸi retin – A gibi temel aktif maddelerin oranının düşürülmesi yan etkileri azalttığı gibi mükemmel sonuç elde edilmekte.

Tahrişe karşı önlem alın

Cilt genel olarak havanın çevrenin ya da kozmetiklerin etkisi yüzünden tahriş olur. Aşındırıcı ürünler (peeling) başta olmak üzere bazı maddelerin hatalı kullanımı da cildi tahriş edebilir.

1. Toz kir ve cildin uzun süre makyajlı kalması tahriÅŸe yol açabilir. Dolayısıyla makyajın en geç 10 – 12 saat sonra temizlenmesi yerinde olur.

2. Mineral yağlar parfüm ve alkol hassas ya da herhangi bir rahatsızlığı olan ciltlerde tahrişe neden olabilir.

3. Boyalar renk açıcı kremler ve tüy dökücüler tahriş riski en yüksek kozmetikler.

4. Tahrişe yol açma açısından bitki özleri ya da doğal maddeler içeren kozmetikler sentetik olanlardan daha güvenli değil.

5. Dermatolojik olarak test edilmiş kozmetiklerin cilt tarafından kabul edilmeme olasılığı daha az. Gene de cildiniz hassassa dikkatli olun.

6. Kozmetik kullanırken tahrişin çeşitli faktörlere bağlı olduğunu unutmayın. Bunlardan bazıları: Temas türü (Örneğin şampuanın deriyle temas ettiği süre deodorantınkinden daha azdır); temas noktası (Göz çevresi gibi bazı bölgeler daha hassastır); PH değeri (Cilde uygun olanlar asit özellik taşıyanlardır); uçma (Bazı kozmetikler havayla temas ettikten sonra bozulup cildi tahriş edebilir).

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !