Ofiste Dengeli Beslenme

0
Uzun süren mesai saatleri ve yoğun geçen çalışma temposu ofiste düzenli beslenmeyi zorlaştırıyor. Oysaki dengeli ve sağlıklı beslenme ofiste konsantrasyonu artırıyor, verimli çalışmaya olanak sağlıyor.

Sadece ana öğünlerden oluÅŸan bir beslenme yerine hem ana hem ara öğünlerden oluÅŸan ve 3-4 saati geçmeden doÄŸru besinleri tüketerek dengeli beslenmek mümkün. Åženpiliç ‘Dengeli Beslen Harekete Geç’ Proje Danışmanı Uzman Diyetisyen Olcay Barış, ‘Ofiste Dengeli Beslenmenin’ tüyolarını bizlerle paylaÅŸtı.

Dengeli ve saÄŸlıklı beslenmenin hem konsantrasyonu hem de verimliliÄŸi artırdığına dikkat çeken Uzman Diyetisyen Olcay Barış, bu anlamda doÄŸru besinler nedir sorusunu, “Ara öğünlerde tüketeceÄŸiniz fındık, ceviz, badem ile kuru meyveler veya galeta peynir veya meyve-leblebi ikilisi uzun süre tok kalmayı saÄŸlıyor, kan ÅŸekerini dengeliyor.” ÅŸeklinde yanıtlıyor.

Ana öğünlerin en önemlisinin ise şüphesiz kahvaltı olduÄŸunun altını çizen Barış, “Kahvaltı öğününde proteine yer vererek uzun süre tok kalabilirsiniz. PoÄŸaça, simit, börek tüketimi yerine tam buÄŸday ekmeÄŸi, peynir, yumurta, mevsim yeÅŸillikleri ile hazırlayacağınız kahvaltı güne aktif baÅŸlamanızda en büyük etken. Öğlen öğünlerinde ise çorba tüketimi ile açlık bastırılmalı ve ardından kızartma besinler yerine ızgara-haÅŸlama veya fırında et, tavuk, balık, hindi, az yaÄŸ ile piÅŸmiÅŸ zeytinyaÄŸlılar tercih edilmeli, yoÄŸurt-ayran ile öğün tamamlanmalıdır.” diyerek bol salatanın posa içeriÄŸinin yüksek olması nedeniyle uzun süre tok tutacağından öğünlere mutlaka eklenmesinin gerekliliÄŸini vurguluyor.

“Kafeinin uyarıcı etkisinden dolayı ofiste fazla miktarda tüketilen çay kahve vücutta su tutulmasını artırıyor.” diyen Olcay Barış, “Böylece içilen su miktarı azalıyor. Kafeinin fazla tüketimi ise uyarıcı etkisinin tam tersine yorgunluk, uyku hali, konsantrasyon düşmesine sebep oluyor.” açıklamasını yaprak, bu yüzden toplam çay-kahve tüketiminin günde 4-5 fincanı geçmemesi ve günde en az 2 litre su içilmesi gerektiÄŸinin önemini ifade ediyor.

Uzman Diyetisyen Olcay Barış, son olarak hareketin de önemine deÄŸinerek, “Beslenmenin ve sıvı tüketiminin yanında çalışma yoÄŸunluÄŸunuza hareket ekleyerek enerjinizi arttırmayı unutmayın. Masa başında 10-15 dakika sırt, kol egzersizleri yaparak kan dolaşımınızı hızlandırın. Öğle yemeÄŸinizin ardından kısa da olsa yürüyüş yapmaya çalışın, eve giderken aracınızı uzaÄŸa park edip veya vesaitlerden daha erken inip yürüme yolunuzu uzatabilirsiniz. “ ÅŸeklinde bir hatırlatmada da bulunuyor.

SaÄŸlık İçin, Dengeli Beslenip Harekete Geçin…

Yapılan araÅŸtırmalar Türkiye’de erkeklerin yüzde 25’inin kadınların da yüzde 41’inin obez ya da aşırı kilolu olduÄŸunu gösteriyor. Dünya’daki çocukların yüzde 20-25’inin obez olduÄŸu ve bu çocukların yüzde 70’inin eriÅŸkinlikte de obez oldukları biliniyor. Obezite’nin dünyayı olduÄŸu kadar Türkiye’yi de tehdit ettiÄŸi gerçeÄŸinden yola çıkan Åženpiliç, 2015 yılında ‘Dengeli Beslen, Harekete Geç’ sloganıyla büyük bir sosyal sorumluluk projesi baÅŸlattı. Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticisi Åženpiliç tarafından baÅŸlattılan ‘Dengeli Beslen Harekete Geç’ Kampanyası, ailelerinin beslenmesi konusunda kilit rol üstlenen kadınların dengeli beslenme ve egzersizin önemi konusunda bilinçlendirilmesini hedefliyor.

Kampanya kapsamında geçtiÄŸimiz yıl Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ile Ä°SMEK’lerde ve MEB’in destekleri ile Ä°stanbul’da çeÅŸitli devlet okullarında etkinlikler düzenlendi. ‘Dengeli Beslen Harekete Geç’ Kampanyası, 2016 yılında Sakarya’da Åženpiliç Mesleki ve Teknik EÄŸitim Anadolu Lisesi ile Kocaeli BüyükÅŸehir, EskiÅŸehir BüyükÅŸehir ve Ä°zmir BüyükÅŸehir belediyeleri gibi iÅŸbirlikleri ile düzenlenen etkinliklerle hedefi doÄŸrultusunda Anadolu’da yaygınlaÅŸtırılmaya baÅŸlandı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe