Temel Havlu Kenarı Modelleri Hakkında

0
Gündelik yaşamda sağlıklı bir yaşam için kullandığımız, kullanmamız gereken çok önemli olmazsa olmaz objeler var. Bunların özünde hangi malzemeden yapıldığı da eğer kişinin çok önemli bir sağlık sorunu yoksa ilk anda düşünülmesi gereken bir konu değil.

Bu yazımıza da konu olan havlu tam da böyle bir ürün. Havlular doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında pek çok amaçlı olarak gündelik yaşam içinde kullandığımız bir ürün. Ellerimi yıkayınca kurutmak için, mutfakta iş yaparken, banyo sonrasında, denize havuza giderken havlular olmazsa olmazımız.

Hal böyle olunca da bazı kadınlar havluları da çok özel ve çok güzel olsun istiyorlar ki bu da kadının doğasında olan son derece özel bir duygu ve son derece normal ve bunun akabinde  gündeme havlu kenarı modelleri geliyor. Havlu kenarına dikilen değişik dantel türleri ile havluların çok daha güzel olduğu ise kesin.

Havlu Kenarı Neden Yapılır?

Havlu kenarı modelleri diyerek Google ya da herhangi bir arama motorunda yaptırdığınızda başta Pinterest gibi pek çok önemli sitede çok özel örnekler insanların karşısına çıkıyor.

Bugün dünden gelen bir gelenek olarak havlu kenarı modellerine bakıldığında tığ ile yapılanlara ve iğne oyası olarak yapılanlara ağırlıklı olarak rastlanıyor.

Bu iki türde de karşımıza çok özel modeller renkler çıkıyor. Tek renk olanlar, birkaç renkli olarak sutaşı tarzında gidenler, çiçek desenlikler, dağ tarzında yapılanlar, ağaç motifliler, kelebek motifliler ilk anda söylenebilecek olanlar. Bunların yanı sıra yine tığ ile yapılan ama tamamen dantel olarak örülen modeller de görülebiliyor

Havlu Kenarı Kullanırken Nelere Özen Gösterilmeli?

Havlu kenarı modelleri seçilen havlunun dokusuna desenine uygun olmalı. Örneğin kadife ve tümden desenli olan havlular da mutlaka tek renk ama içindeki renklerden birinden olan bir model kullanılmalı.

Düz beyaz tarzında olanlar da ise istenilen model seçilerek kullanılabilir. Kenarında sadece baskı olan modeller de aynı renk ve desenlerde havlu kenarı kullanılarak ortaya çok hoş bir görüntü çıkması sağlanabilir.

Havlu Kenarları Nerelerde Kullanılır?

Havlu kenarı modelleri hakkında bu temel bilgiler verildikten sonra illa el havlusunda kullanılacak diye bir kaide var mı diğer havlularda da kullanılabilir mi diye bir soru insanın ister istemez aklına geliyor.

Elbette bu tamamen bir tercih meselesi ve sadece gündelik olarak standart olan havlularda kullanılacak diye bir kural kaide yok. Mutfakta kullandığınız daha küçük ev havlularında da pek ala kullanabilirsiniz. Ben sıra dışı bir insanım farkımı ortaya koymalıyım diye düşünüyor iseniz o zaman plaj havlularınızda marjinal modeller ile farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Üstelik son dönemlerde danteller de çok moda. O yüzden havlunun olduğu her yerde bu ürünlerin kullanılması mümkün.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !