Beyaz seks mi? siyah seks mi?

0
Uzmanlara göre, en faydalı cinsellik; stresten, baskıdan ve 'kurallardan' uzak olan cinsellik.

“Cinsellik bir ihtiyaç”

Bugüne kadar toplam 32 kitap çıkarmış, Frankfurt Ãœniversitesi Öğretim Ãœyesi Seksolog Volkmar Sigusch, ‘beyaz’ ve ‘siyah’ bir cinsel yaÅŸamdan söz etmenin mümkün olduÄŸunu söylüyor. Focus dergisinde yayımlanan bir yazısına göre ‘beyaz seks’, sanılanın aksine saf, temiz ya da masum bir seks anlamına gelmiyor. ‘Beyaz’ derken Sigusch burada aslında ‘beyazlamış’, rengi açılmış, belli bir renge, kalıba sokulmamış, özgür seksten söz ediyor. Yani cinsellikleri ‘beyaz’ olan kiÅŸiler, cinselliÄŸi belli kalıplara göre deÄŸil; istedikleri gibi yaşıyorlar. Sigusch’un söylediklerine göre, burada ‘beyaz’ aslında ‘renksiz’ anlamına da geliyor. Ancak ‘renksiz’ derken, monoton bir cinsel yaÅŸamdan söz edilmiyor. Seksi ‘beyaz’ yaÅŸayan insanlar, cinsellikte çeÅŸitliliÄŸe çok önem veriyorlar. Sigusch’a göre bunlar, kendine çok güvenen, cinsel tercihini istediÄŸi gibi yapmış, ne istediÄŸi konusunda kararlı insanlar. Ancak bu insanlar, bir yandan duygusal ve sosyal açıdan partnerlerine baÄŸlı kalmayı tercih ederken, öte yandan cinsellik konusunda daha özgür ve bağımsız olmak da istiyorlar. Seksologlar, çağımızın cinsellik anlayışının bu yönde olduÄŸuna dikkat çekiyor.

‘Beyaz seks’ anlayışındaki çiftler, birbirlerine yakınken, aynı zamanda da aslında uzaklar. Yani insanlar birbirlerine ‘körü körüne’ baÄŸlı deÄŸil. Bu anlayışta rahatlık ön planda; üreme ve çocuk bakma gibi ‘zahmetler’ ise geri planda. Ä°nsan iliÅŸkilerinin gittikçe daha bencil bir hal aldığını söyleyen Sigusch, cinsel yaÅŸamın da gittikçe daha bencilce yaÅŸanmaya baÅŸlandığına dikkat çekiyor: “Ä°nsanlar artık samimi olmayan, yalancı duygularla vakit kaybetmek istemiyorlar. Hissettiklerini açıkça yaÅŸamak istiyorlar. Ä°nsanlar, seksin aslında sadece bir ihtiyaç olduÄŸunu fark ediyorlar. Ä°ÅŸin içine çok fazla duygu katmamayı tercih ediyor pek çok çift...”

Pek çok insanın ‘anormal’ ya da ‘hastalıklı’ olarak anılmadığı cinsellik anlayışına da Sigusch, ‘beyaz seks’ gözüyle bakıyor. Seksolog Sigusch’a göre eÅŸcinsel insanların yaÅŸadıkları cinsellik, aslında ‘beyaz seks’e iyi bir örnek. Çünkü bu insanlar; kendine güvenen, cinsellikte kalıplara karşı çıkan, bunu kendi istedikleri gibi yaÅŸayan insanlar...

“Cinsellik gittikçe siyahlaÅŸacak”

Uzmanlara göre; insanların, gittikçe seksi sadece bir ihtiyaç olarak görmeleri, iÅŸin içine çok fazla duygu katmamaları, ‘internette seks’ ya da ‘sanal seks’ gibi kavramları gündeme getirdi. Seksolog Volkmar Sigusch’a göre, bu da pek çok insanı seksten tamamen uzaklaÅŸtırırken, pek çok insanın da seksi ‘sapkın’ yaÅŸamasına yol açtı. Çağımızda artık çeÅŸit çeÅŸit cinsellik anlayışı hâkim.

Beyaz seks olur da, ‘siyah seks’ olmaz mı? Sigusch’un tespitlerine göre var. Bu da gerilmiÅŸ sinirler, hayal kırıklığı, bitmek tükenmek bilmeyen bir yalnızlık hissi anlamına geliyor. Sigusch, “Bence cinsellik, önümüzdeki yıllarda gittikçe siyahlaÅŸacak. Çünkü insanlar gittikçe bencilleÅŸecekler. Yalnız yaÅŸayan insan sayısı artacak ve onlar, ‘Bu bizim yaÅŸam tarzımız’ diyerek kendilerini kandıracaklar. Ãœremek, gittikçe daha ‘matematiksel’ bir hale gelecek ve etrafta genleri düzeltilmiÅŸ çocuklar dolaÅŸacak” diyor.

Seksologlara göre, cinsel anlayış zamanla birlikte deÄŸiÅŸime uÄŸruyor. Uzmanlar, cinsellik de dahil olmak üzere pek çok ÅŸeyin ticarete dönüşebileceÄŸini de vurguluyorlar. Alıp satılamayacak tek deÄŸerin ‘aÅŸk’ olduÄŸuna da dikkat çekiliyor. Ancak Seksolog Sigusch, ‘aÅŸkın’ da temelinde ‘sapkınlık’ duygularının var olduÄŸuna deÄŸiniyor. Hatta ona göre aÅŸkta hafif bir ‘sapkınlık’ olması gerekiyor. Aksi takdirde âşık olmak çok sıkıcı olur. Sigusch, “Aslında çiftleri birbirlerine çeken ve onları birbirlerine baÄŸlayan bu sapıklıklar” diyor.

Peki, geleceÄŸimizi nasıl görüyor Sigusch? Ona göre gelecek kuÅŸak gizli bir sadakat, aynı zamanda da bağımsızlık duygularıyla yaÅŸayacak. Gerçek aÅŸk ve sanal aÅŸk arasında gidip gelecekler. Ãœnlü Seksolog Sigusch’a göre, bu insanların hem gerçekçi hem de ‘renkli’ bir cinsel yaÅŸamları olacak...
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !