'Estetik' burunlu yöneticiler

0
İş hayatında güzel ve yakışıklı olanın her zaman avantajlı olduğu inancı, kariyer yapmak isteyen kişileri estetik operasyonlara yönlendiriyor. Burnu büyük yönetici yerini, “estetik” burunlu güzel veya yakışıklı yöneticiye bırakıyor.

İş hayatında görünüşün ve prezantabl özelliklerin önemine vurgu yapılıyor, çalışanlar işlerine olduğu kadar kılık kıyafetlerine, görünüşlerine özellikle de yüzlerine özen gösteriyor. Her basamağında bir güç savaşı olan kurumsal hayatta, daha güzel ya da yakışıklı olmak, etkileyici olmak için önem kazanıyor. İş dünyasının pekçok “beyaz yakalı” kadınları ve erkekleri, çeşitli operasyonlar için estetik kliniklerine başvuruyor.

Türkiye’de en çok yapılan operasyonların başında burun ameliyatları geliyor. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Kerem, yüzün tam ortasında bulunan burnun, en sık “düzeltilmek istenen” organ olduğunu ve solunum sisteminin başlangıç noktası olması sebebiyle sağlık açısından da üst düzey öneme sahip olduğunu vurguluyor.

İdeal Bir Burun Nasıl Olmalıdır?
Op. Dr. Metin Kerem, ideal bir burnun hem iyi nefes alması hem de yüzün diğer estetik üniteleriyle (ağız, çene, alın, gözler, yanaklar gibi) uyum içerisinde olması gerektiğini söylüyor. Her yüzün dolayısıyla her burnun birbirinden farklı olduğunu belirterek, burun tasarımında kişiye özel planlamanın esas olduğuna değiniyor. Burunda yapılacak küçük dokunuşların ve bazı değişikliklerin, genel yüz estetiğinde çok belirgin iyileşmeler sağladığını belirtiyor.

Çocukken alınan darbelerin, düşmelerin etkisiyle oluşan eğriliklerin ve sağlıklı nefes alınamaması gibi sorunların kişilerin yaşam kalitesini düşürdüğüne dikkat çekiyor. Op. Dr. Kerem, modern operasyonlarda burnun, yüzün genel yapısına paralellik göstermesi gerektiğinin altını çizerek, günümüz burun estetiği anlayışında, doğal görünümün ve sağlıklı nefesin ön planda olduğunu dile getiriyor.

Burun Ameliyatında Süreç
Op. Dr. Metin Kerem, başarılı sonuç alabilmek için ilk adım olarak hastanın arzularını, hekimin ise yapabileceklerini açıkça anlatması gerektiğini söylüyor. Bu konuşmada hastanın istekleri ve hekimin önerileri doğrultusunda ortak bir noktada buluşulması, yapılacak işlem ile ilgili müşterek kararlar verilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Operasyon planını hekimlerin, bu kararlara göre şekillendirdiğine değiniyor.

Op. Dr. Metin Kerem
Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra operasyonun genel anestezi altında gerçekleştirildiğini ve sonrasında takip sürecinin başladığını söylüyor. Nefes alınabilen modern tamponların 3 gün sonra çıkarıldığını, 7 gün sonra ise alçının alındığını belirtiyor. Her zaman olmamakla beraber, çoğu operasyonun ardından belli ölçüde şişlik ve morarma yaşandığını, genellikle 5-10 gün içerisinde bu durumun düzeldiğini, ancak burnun son biçimini alabilmesi için yaklaşık 1 yıllık bir sürenin geçmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Diğer Operasyonlar
Op. Dr. Metin Kerem, medikal teknolojinin gelişmesiyle birlikte estetik operasyonların yaygınlaştığını, konforlu hastanelerin hastane psikolojisini ortadan kaldırdığını ve tedavi sürelerinin azaldığını belirtiyor. İş hayatının yıpratıcılığının erken yaşlanmayı da beraberinde getirdiğine değinerek, yoğun iş trafiği arasında yüz gençleştirme, dolgu, botox, lazer gibi basit uygulamaların öğle tatilinde bile yapılabildiğine dikkat çekiyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe