Eksik diş hastalıklara davetiye çıkarıyor!

0
Diş eksikliği görsel bir sorun olmaktan ziyade sağlığımızı son derece olumsuz etkileyen, hastalıklara davetiye çıkaran bir durum.
Dişlerini kaybedene kadar diş hekimine gitmeyen kişiler, dişlerini kaybettikten yani iş işten geçtikten sonra hekimlerin kapısını çalışıyor. Hâlbuki düzenli ağız ve diş sağlığı kontrolleri ile dişlerinizi kaybetmeyebilirsiniz.

Peki diş eksikliği nelere yol açıyor? Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ‘Eksik diş; sindirim problemlerinden ülsere, obeziteden kalp-damar hastalıklarına kadar pek çok hastalığa sebep oluyor’ diyor.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, eksik dişlerin psikolojimizi bozmasının yanında vücudumuzda yol açtığı deformasyonu anlattı…

“Sağlıklı dişlere sahip olmanın önemi güzel bir gülüş ve yüz estetiği açısından kaçınılmazdır. Ancak dişlerin sindirim açısından da önemi unutulmamalıdır. İyi bir sindirim için ağzımıza aldığımız gıdalar olabildiğince çok çiğnenmelidir.

SİNDİRİM OLUMSUZ ETKİLENİYOR
Ağzımızda bulunan her bir dişin ayrı bir görevi vardır ve birinin eksikliği bile sindirim sistemimizi olumsuz etkileyebilir.

Eksik diş nedeniyle yeterince çiğnenmeyen ve öğütülemeyen besinler bütün olarak yutulduğunda şişkinlik, gastrit ve ülser gibi mide problemlerine yol açar.

ŞİŞMANLIĞA YOL AÇIYOR
Gülüşü tehdit etmediği sürece insanlar tarafından çok fazla önemsenmeyen diş çürükleri ve diş eti hastalıklarına bağlı diş kayıpları birçok hastalığın da başlangıcı olabilir. Bunlardan biri de günümüzün büyük problemi şişmanlık sorunudur.

Çiğnenmeden yutulan besinlerden vücudumuz yeterince faydalanamadığı gibi bunların çoğu da yağ olarak depolanmaktadır. Bu durum ise obeziteye neden olmaktadır.

KALP-DAMAR HASTALIKLARINIZIN SEBEBİ OLABİLİR
Obeziteye bağlı olarak kalp-damar rahatsızlıklarında da artış gözlenmektedir”.

Diş hekimi Pertev Kökdemir, “Bütün bu sorunlardan korunmak için ağız ve diş sağlığımıza gereken özeni göstermeli, diş ile ilgili sorunlarımızı erteleyerek son ana kadar beklememeli, diş eksikliklerinin uygun uygulamalarla giderilmesi gerektiğinin bilincinde olmalıyız” diyerek uyarıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe