İş Değiştirmekten Korkuyor musunuz?

0
Sevdiğiniz bir işi yapmak başarıyı getirir, sevmediğiniz iş ise esareti... Korku ve kaygılarınız iş değiştirmenizin önündeki en büyük engelse bu yazımıza bir göz atın.

Uzm. Hipnoterapist Gani Eser'in verdiği bilgilere göre, bilgilerimi unuttum korkusu sizin için bir avantaj dahi olabilir. Biliyorum diyendense bilmiyorum diyen daha değerlidir hemen her meslekte.
Biliyorum diyen, bildiğini yapar, mevzuatı, gelişmeleri takip etmez. Oysa bilmiyorum diyenin edineceği bilgiler günceldir ve bu birey gelişime açıktır.

Kendinize şu soruları sormalısınız:

- Bu işi gerçekten istiyor muyum?
- Bu işte mutlu olabilecek miyim?
- Bu iş kendimi geliştirmem ve kariyer yapmam için uygun mudur?

Mevcudu Koruma Hastalığı

Cevaplarınız evetse yarın akşam iş çıkışı bütün kuruntularınızın boşuna olduğunu anlayacak ve yeni işinizi severek yapmanın huzuru içinde evinize gideceksiniz.

Cevaplarınızdan biri olumsuzsa o zaman sorununuzun özgüveneksikliği olmadığını bilin.

Duyduğunuz, bu işin size uygun olmadığına dair iç sesinizin uyarısıdır. Bütün yaşamınızı mevcut düzeninizi bozmaktan korkacağınız için ayrılamayacağınız, size uygun olmayan bir işe hiç başlamamanız için çok önemli bir uyarı.

Unutmayın; başlangıçlar zor olabilir ama başlayıp sürdürdüğünüz ve sevmediğiniz bir işten ayrılmak çok daha zor olacaktır.

Zira insan, değişime kolay kolay evet diyemeyen bir varlıktır ve mevcudu koruma hastalığı maalesef genlerimizde mevcuttur.

Başarı mı Esaret mi?

Sevgi ile yapılan her iş sizi başarıya ulaştırır; sevmediğiniz bir işi yapmak ise esarete.
Binlerce insan yeraltında, tersanelerde, insanlığa yakışmayacak koşullarda neden çalışmayı sürdürür de ölümün kapıyı çalmasını bekler sanırsınız? Başka alternatifleri olmadığına inandıkları için, bir kere başlayıp kanıksadıkları; komşuları, akrabaları aynı işi yapıp şikâyetçi olmadıkları için elbette.

Başladığınız iş bir maden ocağında ya da tersanede değilse, “ölüm bu işin fıtratında var,” denilmiyorsa bırakın kaygılanmayı da başlayın işinize.

Unutmayın, ucunda ölüm yok ya..

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe