Yeni Yıla Yepyeni Bir Vücut ile Merhaba Deyin

0

Türk insanının genetik mirasının da etkisiyle özellikle karın, basen ve bacak bölgelerinden kilo almaya eğilimli olduğunu, bu nedenle de bölgesel incelmeye yönelik konuların giderek daha fazla merak uyandırdığını biliyoruz.


Spor yapmak, sağlıklı beslenmek, bol su içmek fit bir vücut için olmazsa olmaz kurallardır ancak yine de bölgesel yağlanmaların giderilmesinde, diyet egzersiz gibi yöntemler bazen yetersiz kalabiliyor diyen Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş ameliyatsız bölgesel zayıflama yöntemleri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

SOĞUK YAĞLARIN ERİMESİNE YARDIMCI OLUYOR

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş “Soğuk iklimlerde yaşayan insanların zayıf olduğunu görüyoruz. Bununla beraber çok dondurma yiyen çocukların yanaklarında yağ dokusunun azaldığı rastlantı sonucu fark edilmiş ve bunun üzerine başlayan araştırma-geliştirme çalışmaları sonucunda vücutta yağ hücrelerinin ısılarını birkaç derece düşürmek suretiyle yağ hücrelerinin canlılığını kaybettiği ve metabolizma aracılığı ile vücuttan atıldığı ispatlanmıştır” dedi.

Vücuttaki bu prosesten yola çıkarak ameliyatsız bölgesel zayıflama yöntemlerinden biri olan soğuk lipoliz teknolojisi geliştirilmiştir diyen Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş “Bu teknolojisi ile özellikle karın, bel, basen, bacaklar, diz içleri, kollar, sırt hatta çene altında gıdı tabir edilen bölgelerde toplanan bölgesel yağların giderilmesi mümkün olmaktadır. Vücut yağlarının soğutularak eritilmesi uygulamalarında, hasta anestezi almadan, tek seansta kalıcı olarak bölgesel yağlarından kurtulmaktadır. Herhangi bir iyileşme süreci gerekmeden aynı gün işine ve sosyal hayatına geri dönebilmektedir. Uygulama yapıldıktan sonra etkisi 2-3 hafta içinde yavaş yavaş görülmekte ve nihai sonuç 3 ay gibi bir süre içinde elde edilmektedir” diye açıkladı.

LİPOSUCTİON YÖNTEMİ İLE TOPLANMIŞ YAĞLAR GİDERİLMEKTEDİR

Lokal olarak toplanmış yağların giderilmesi için en etkili yöntemin liposuction yöntemi olduğunu vurgulayan Dr.Çerkeş “Liposuction ameliyatında, cilt altına kanül adı verilen enjektöre benzeyen ince borularla girilmekte ve yağlar vakumlanarak alınmaktadır. Bu işlem karın, basen, bel, sırt, kollar, bacaklar, gıdı gibi tüm vücut bölgelerine uygulandığında genel anestezi altında yapılmakta ve operasyon ortalama 3-4 saat kadar sürmektedir” dedi.

Daha küçük alanlarda yapılan ve daha az miktarda yağ alınacak durumlarda ise lokal anestezi altında uygulanabildiklerini sözlerine ekleyen Dr.Çerkeş “Hastalar genellikle hastaneden aynı gün taburcu olmakta ya da istenirse 1 gece hastanede kalmaktadır. 1 hafta sonra normal yaşantılarına dönebilmektedir” dedi.

AMELİYATSIZ BÖLGESEL ZAYIFLAMADA KULLANILAN TEKNOLOJİLER

Dr.Çerkeş “Bölgesel incelme isteyen ancak cerrahi müdahale tercih etmeyen, anestezi almak istemeyen kişiler için günümüzde çok farklı çalışma prensipleri mevcuttur. Bunların birçoğu çok fazla etkili olmadığı gibi vücutta komplikasyonlara da yol açabilmektedir. Bu nedenle ameliyatsız bölgesel zayıflama cihazları ile uygulama yaptırmak isteyenlerin mutlaka cihazın Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından belgelendirilmiş olmasına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz” diye tavsiye de bulundu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe