Ev Dekorasyonunun Olmazsa Olmazı Lambaderler

0
Hiç şüphesiz, bir evin dekorunu en iyi gösteren ve ambiyansını tamamlayan en önemli unsur doğru şekilde kullandığınız aydınlatmalardır. Peki, tavana sıradan bir ampul asmakla her şey bitiyor mu? Tabii ki hayır. Evin dekorasyonuna uygun, şık ve alımlı lambaderleri doğru yerlerde kullanarak -feng shui ya da reiki felsefelerinde de söz edildiği gibi- hem o ortamda bulundukça yaşam enerjinizi artırır, kendinizi daha iyi hissedersiniz, hem de odalarınızın şıklığına şıklık katarsınız.

Uzun süren taşınma sürecimin sonuna gelirken, küçük dokunuşlar yaparak yeni evimin dekorasyonunu tamamlama amacıyla gayet uzun ve kapsamlı internet araştırmaları yapmış bulunmaktayım. Bu araştırmalar sonucunda edindiğim en önemli bilgi de, az önce sözünü ettiğim lambaderlerin ev dekorasyonunda ne kadar önemli bir rol oynaması. Ben de bu lambaderleri nerede ve nasıl kullanacağınız hakkında, naçizane birkaç bilgiyi sizinle paylaşmaya karar verdim.

Öncelikle, yalnızca lambaderler için değil, satın alacağınız her türlü aksesuar için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, uzun yıllar boyunca renk değiştirmeden ve yıpranmadan kullanabileceğiniz kaliteli ürünler seçmek.

Renk seçiminin nasıl olacağı konusuna gelirsek, odanızın dekorasyonunda genelde açık renkler kullanmışsanız, ortama bir hareketlilik ve canlılık katmak adına mutlaka lambaderiniz canlı renklerde olmalıdır. Yine de sade ve açık renkli bir lambader tercih etmekte kararlıysanız da, canlı renklerdeki minder, tablo, biblo gibi diğer detaylarla mutlaka ortamda o hareketliliği yakalamalısınız.

Şunu da ekleyelim: bizden önceki nesillerin yaptığı gibi, lambaderleri yalnızca bir dekor aksesuarı gibi görüp mobilyaların arasına saklamayın. Mutlaka sizin de aileniz benimkiler gibi kenarda köşede duran o güzelim lambaderleri hiçbir zaman açmamıştır bile. Siz öyle yapmayın ve severek aldığınız aksesuarlarınızı mümkün oldukça kullanın. Akşam olduğunda, çok yoğun ve parlak ışık veren tavan aydınlatmalarının yerine, daha dinlendirici ve sakin bir atmosfer yaratan lambaderlerinizi açtığınızda hem çok fazla kafa yorarak dekore ettiğiniz odanız daha şık görünecek, hem de bulunduğunuz sakin ortamdan dolayı ruhen daha dingin ve bedenen daha dinlenmiş hissedeceksiniz.

Gelelim ev dekorasyonunun vazgeçilmez bir parçası olan bu lambaderleri nereden satın alabileceğimize. Yukarıda da sözünü ettiğim gibi, yakın zamanda bir taşınma ve yeni ev dekorasyonu hikâyem oldu ve yoğun internet araştırmaları yapmak zorunda kaldım. Bu araştırmalarım sonucunda Evmanya adında harika bir siteyle tanıştım. Bu sitede bulunan lambaderlerdeki çeşitliliği ve uygun fiyatları hiçbir sitede göremedim. Tripod lambaderden ahşap ve metal lambaderlere, sarkıttan ferforjeye kadar çeşit çeşit, renk renk, farklı markalardan yüzde 52’ye varan indirimlerde lambader bulmanız mümkün. Üstelik çoğunda da ücretsiz kargo seçeneği olduğu için, iddia ediyorum siz de benim gibi kendinizi tutamayıp her oda için ayrı ayrı lambader alıp atacaksınız sepete.

Şimdiden iyi alışverişler diliyorum.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe