1 mm uzatın 10 yaş gençleşin!

0
Diş Hekimi Pertev Kökdemir: “Yüzde yaşı gösteren birçok farklı belirti vardır ama bunlar içerisinde en önemlilerinden biri dişlerdir. Ön iki dişi çeşitli estetik metotlarla 1 milimetre kadar görünür hale getirerek, o kişinin yüzündeki ifade 10-15 yaş gençleştirilebilir.”

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş estetiğinde 1 milimetrelik bir değerin bile ne kadar önemli olduğunu belirtiyor ve 1 mm.’lik bir diş görüntüsü ile nasıl 10-15 yaş gençleşeceğinizi anlatıyor:

“Gözümüze estetik olarak güzel görünen hemen hemen her şeyde bir altın oran vardır. Diş ve yüz estetiği için de bu geçerlidir. Estetik şikayetlerle başvuran hastalara yaptığımız muayenelerde öncelikle ‘Hastamızda dişler, dudak ve çene yapısı estetik kriterleri karşılıyor mu?’; buna bakarız.”

ÜST DİŞLERİN TAMAMINA YAKINI GÖRÜNMELİ

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş ve dudaklardaki estetik kriterlerini de şöyle anlatıyor; “Estetik bir gülüş elde etmek için hastamız gülümsediği zaman; üst dişlerin tamamına yakınının görünmesi, üst diş kesici uçlarının alt dudağa hafif değmesi veya teğet geçmesi, büyük bir gülümsemede dudak köşelerinde karanlık üçgenlerin kalmaması, dudaklar serbest haldeyken kesici diş uçlarının belli bir miktarda görünmesi gibi kriterlerin gerçekleşmesi gerekir.”

ÖN DİŞLER YAŞIMIZI ELE VERİYOR

“Dudaklar serbest haldeyken ön iki dişin görünme miktarı hastalarımızın yüzünün daha genç görünmesinde önemli bir faktördür” diyen Kökdemir, “Doğal yaşam süreci içinde ön iki dişimiz diğer dişlerimizde olduğu gibi zaman içinde aşınır ve 40- 45 yaşlarında tam dudak hizasına kadar aşınmış olur. Eğer bu ön iki dişi, çeşitli estetik metotlarla 1 milimetre kadar görünür hale getirirsek; o kişinin yüzündeki ifade 30'lu yaşlara geri döner. Yani bu kişiye karşıdan bakanlar; yüzü 30-35'li yaşlarda olarak algılar. 60 yaşlarındaki bir kişide de yine çeşitli estetik yöntemlerle dişleri 1 milimetre kadar görünecek hale getirirsek, karşıdan bakanlar bu kişiyi 45-50 yaşlarında olarak algılar” ” diyerek aradaki büyük farkı anlatıyor.

“Tabii ki yüzde yaşı gösteren birçok farklı belirti vardır ama bunların en önemlilerinden biri dişlerdir” diyen Kökdemir; “O yüzden estetik müdahale yaparken diş şekillendirmelerini ve diş formlarını, hastamızı olduğu yaştan 10-15 yaş daha genç gösterecek şekilde yapıyoruz” diyor.

HASTANIN BEKLENTİLERİNİ DİNLEMEK ÖNEMLİ

Diş boylarını ve formlarını değiştirirken 3 temel yöntem kullanılır diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, bu yöntemleri şöyle anlatıyor: “Bunlar; zirkonyum veya porselen kaplamalar, bonding yöntemi ve empress laminalardır. Bu yöntemlerden hangisinin hangi hastaya daha uygun olduğu yapılan muayene sonrası ortaya çıkar. Muayene sırasında hastamızın beklentilerini dinlemek, hastamızı doğru anlayabilmek ve ona göre hareket etmek; ortaya çıkacak sonucun da daha memnun edici olmasını sağlar.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe