Obezite profesöründen dışarıda yeme içme rehberi

0
Sık sık dışarıda yemek yer misiniz? Cevabınız ‘evet’ ise bu haberi okumadan sipariş vermeyin.

Obezite ve Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun, ‘Obezite Kaderiniz Değil’ isimli kitabında bu konuda önemli tavsiyelerde bulunuyor. Menüyü detaylıca inceleyin, diyet menülerine mutlaka göz atın. "Düşük kalorili" , "yağsız" , ‘düşük “karbonhidratlı”, "diyet" yazan yiyeceklerin de içeriklerini sorun ve öyle sipariş edin.

Uluslar arası başarılarıyla tanınan obezite profesörü Halil Coşkun’un dışarıda yeme içme tavsiyeleri şöyle:

SALATA SOSU YERİNE…

“Kızarmış ekmekler, haşlanmış mısır, peynir çeşitleri, mayonez, salata sosları salataların vazgeçilmezleri olsa da fazla kalori almaktan kaçınmalısınız.

Taze salatalar, ekstra kalori eklemediğiniz takdirde size yardımcı olur. Mevsim salataları yerine makarna salatası, patates salatası tercih etmek tek kelime ile yanlış seçimlerdir.

Salata sosu için çok az yağ veya sıfır yağ, limon suyu veya sirke tercih edebilirsiniz. Salata sosunu ilave etmeden önce salatanıza bir çatal batırın. Belki de salata sosu yerine yağsız peynir, lor ya da kekikli yoğurt ilave etmek salatanıza lezzet katabilir.

ATIŞTIRMALIKLARA DİKKAT

İki kez düşük kalorili atıştırmalık yerine bir ara öğün ardından mini porsiyon ana yemek ve salata tercih edebilirsiniz. Hangi atıştırmalığı seçtiğinize dikkat etmelisiniz. Çünkü birçoğu bol yağda kızartılmış ve yüksek kalorili olabiliyor.

Ekmek tercihi için; tam tahıllı ekmekleri seçin, yemek öncesinde servis edilen farklı aromalardaki ekmekleri veya pideleri tercih etmeyin.

HEPSİNİ YEMEYİP PAKET YAPTIRABİLİRSİNİZ

Sağlıklı pişirme tekniklerine dikkat edin. Bu teknikler: ızgara, fırınlama, buğulama ya da haşlamadır. Bu pişirme teknikleri ile yapılan yiyecekleri tercih edin ve üzerine ekstra tereyağı veya sos ilave ekletmeyin.

Yüksek kalorili ve yağlı yemekler için pişirme teknikleriyse kızartma ve kavurmadır. Unutmayınız; kremalı, tereyağlı, beşamel soslu, rendelenmiş kaşar peynirli yiyecekler ekstra yağ ve kalori demektir.

Vücudunuz size yemeyi bırakmanız gerektiğini telkin ettiği zaman yemeyi bırakın. Akıllıca yemek yemek, yemekten zevk alarak ve yavaş yemeyi gerektirir.

Restoranlar büyük porsiyonlar servis etme eğilimindedirler. Porsiyonunuzdan geri kalanını paket yaptırmayı düşünün! Ayrıca yarım porsiyon da sipariş edebilirsiniz. Şartları zorlamalısınız!

Kızarmış patates, pilav yerine buharda pişmiş sebze, yeşil salata, taze meyve ilave edip edemeyeceklerini sorun. Birçok restoran çok yönlü yemek çeşitlerine sahiptir. Şartları zorlayın!

ŞEKERSİZ KAHVE İÇİN

Gereksiz kalori alımını önlemek için su, şekersiz çay veya kahve için. Şeker yerine kalori içermeyen tatlandırıcılar tercih edin.

Daha fazla kalsiyum almak için, düşük yağlı veya yağsız süt sipariş ediniz.

TATLINIZI PAYLAŞIN

Mevsimine uygun meyveleri tercih edin. Dondurulmuş yoğurt, meyve püresi yemeyi deneyin.

Eğer yüksek kalorili tatlı seçerseniz, iki çatal alın ve geri kalanını başka biriyle paylaşın. Tatlı isteğinizi birkaç ısırıkla geçirebilirsiniz.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe