Diyetlerin Kurtarıcısı Kilo Aldırmayan 7 Yiyecek

0
Fit görünmek ve sağlıklı yaşamak son zamanların trend konularından birisi haline geldi. Bir çoğumuz yoğun iş hayatı ve koşturmacanın içerisinde her zaman yediklerimize ve aldığımız kalorilere dikkat edemiyoruz. Spor yapmaya üşeniyor veya erteliyoruz. Haliyle de fazla kilolar vücudumuzda kendisini göstermeye başlıyor.

Bu aşamada hayatımızın kontrolünü ele almak ve beslenme diyet ikilisini dengeye oturtmak ise irademize kalıyor. Aslında belirli noktalara dikkat ederek formda kalmak mümkün. Ne yiyeceğini bilmek ve doğru besinler tüketmek kilo almamanın anahtarları.

Kilo aldırmayan ve tok tutan besinler

1. Elma: Düşük kalorisi ve içeriğindeki lif oranı sayesinde elma ara öğün kurtarıcınız olabilir. Orta boy bir elmada yaklaşık 100 kalori bulunur ve sizi uzun süre tok tutma etkisine sahiptir.

2. Yumurta: Tam bir protein deposu olan yumurta, uzun süre tok tutma rekoruna sahip yiyeceklerin başında gelir diyebiliriz. Düşük kalorisi ile kahvaltıların vazgeçilmez besinlerinden olan yumurta, sporcuların da gözde besinlerindendir. Özellikle yumurta beyazı kas yapmaya da yarar.

3. Yulaf: Oldukça besleyici olan yulaf ezmesi içeriğinde yüksek oranda lif, demir, magnezyum ve kalsiyum bulundurur. Sindirimi rahatlatan ve tokluk hissi veren yulaf ezmesi mevsim meyveleriyle birlikte de tüketilebilir.

4. Brokoli: Protein, lif ve C vitamini bakımından zengin olan brokoli, tokluk hissinin yanında kırmızı ve beyaz etlerde garnitür olarak da tüketilebilir. Diyet yapanların vazgeçilmez yiyeceklerindendir.

5. Tarçın: Ani kan düşmesinin önüne geçen en önemli besinlerdendir. Tok tutmaya yardım etmesinin yanında yulaf ezmesinin ve tostların üzerine serpilerek tatlı ihtiyacınızı giderir. Kolesterolü kontrol altında tutma etkisi de vardır.

6. Acı kırmızı biber: Acı kırmızı biber araştırmalara göre düzenli tüketildiğinde yağ yakımında etkilidir. Omletin içine konulan az miktarda kırmızı biber mükemmel bir tok tutucu görevi görecektir.

7. Brüksel lahanası: Yüksek oranda protein ve lif kaynağı olan bu besin aynı zamanda içeriğinde B, A ve C vitamini de bulundurur. Et yemeklerinin yanında ve yoğurtla tüketilebilir.

Bu besinlerin yanında düzenli egzersiz programı ve bol su tüketimi sağlıklı ve fit bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe