Yaz aylarında da favorilerimiz kurabiye ve kek

0
Birçok kategoride yüzlerce yemek tarifini ve eğlenceli içerikleri yemek tutkunları ile buluşturan Yemek.com, kullanıcılarının geride bıraktığımız yaz mevsiminde en çok hangi tariflere ilgi gösterdiğini araştırdı ve şaşırtıcı sonuçlara ulaştı. 

Çay saatlerimizin vazgeçilmezleri kek ve kurabiyenin hakimiyeti yazın da devam etti ve en çok aratılan kategoriler oldu. Ancak tabii ki formunu korumak isteyenlerin sayısı da az değil: Geçen yılın aynı dönemine göre salata kategorisinin okunma oranı 5 kat artarken, diyet kategorisinin ise 3,5 kat arttı. Tatlı krizlerinin hafif ve pratik çözümü irmik helvası ise okunma oranını kışa göre 2 kat artırarak tatlı kategorisinde en çok okunan tarif oldu.

Birçok kategoride yüzlerce yemek tarifini ve eğlenceli içerikleri yemek tutkunları ile buluşturan Yemek.com, yaz mevsiminin son demlerini yaşadığımız şu günlerde kullanıcılarının yaz mevsiminde en çok hangi tariflere ilgi gösterdiğini araştırdı ve şaşırtıcı sonuçlara ulaştı.

Yaz aylarında herkesin formunu korumak için diyet yaptığı düşünülse de kurabiye, kek ve tatlıdan vazgeçemiyoruz. Fakat tabii ki formunu korumak isteyenlerin sayısı da az değil. Yemek.com'un raporu işte bu ilginç sonuçları ortaya koyuyor.

Kurabiye ve kek her zaman çay saatimizin baş tacı
Araştırmaya göre kurabiye yaz-kış demeden vazgeçilmezlerimiz arasında. Yemek.com kullanıcıları çayın yanında kek ve kurabiye olmazsa olmaz dedi ve hem yazın hem kışın en çok kurabiye ve kek kategorilerini ziyaret etti. 1 milyon 900 bin kez ziyaret edilen kurabiye kategorisinde en çok okunan tarif 684 bin okunma ile sirkeli tuzlu kurabiye olurken onu un kurabiyesi ve elmalı kurabiye takip etti.

Kek kategorisi ise 1 milyon 500 bin ziyaretçi ile okunma oranını geçtiğimiz kış aylarına göre yüzde 50 artırarak en çok ziyaret edilen ikinci kategori oldu. Bu kategoride en çok okunan tarifler olan kakaolu ıslak kek ve kakaolu kek tarifleri toplamda 1 milyon 393 bin okunma ile çikolatanın hakimiyetini gözler önüne seriyor.

Tatlı olmadan asla!
Yazın bastıran tatlı krizlerini hafif tatlı tarifleriyle yatıştırdı. Tatlı kategorisi tam 1 milyon 410 bin okunma ile kullanıcılar tarafından en çok ziyaret edilen ikinci kategori oldu.

Tatlı krizlerinin hafif ve pratik çözümü irmik helvası okunma oranını kışa göre 2 kat artırarak tatlı kategorisinde en çok okunan tarif oldu.1 milyondan fazla okunma ile tatlı kategorisinin yıldızı olan irmik helvasını, kolay tiramisu ve muhallebi tarifleri izledi.

Salatalar yaz mevsiminin vazgeçilmezi
Salatalar, sofralarımızda yemeğimizin eşlikçisi olmasının yanı sıra son yıllarda doyurucu malzemelerle başlı başına bir öğün geldi. Birbirinden farklı malzemelerle hazırlanarak her damak zevkine hitap eden salata, yaz mevsiminin de olmazsa olmazlarından biri.

Yemek.com kullanıcılarının salata kategorisini görüntüleme oranı geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat artıyor. Bu kategoride en çok okunan salata tariflerine bakıldığında; yaz sıcağında ferahlık verecek salataların tercih edildiğini görülüyor. Toplamda 388 bin okunma sayısı ile en çok tercih edilen tarifler ise; semizotu salatası, gâvurdağı salatası ve kereviz salatası.

Ev yapımı içeceklerle ferahladık
Sıcak havalardan bunalıp ferahlamak isteyenlerin imdadına ev yapımı içecekler yetişti. Ev yapımı içecekler son zamanlarda özellikle sağlıklı yönüyle birçok kişinin radarına girmiş durumda. Yemek.com araştırmasına göre içecek kategorisi geçen yılın aynı dönemine göre 11 kat daha fazla okunarak en çok okunma artışı gösteren kategorilerden biri oldu.

Bu kategoride en çok okunan tarif ise 407 bin okunma ile ev yapımı limonata olurken onu muz ve bal gibi malzemelerle hazırlanan atom içecek ve elmalı smoothie takip etti.

Diyet tariflerine ilgi arttı
Kullanıcıların tarif görüntülemelerini inceleyerek en popüler diyet tariflerini de ortaya koydu. Kullanıcı artışına da bağlı olarak diyet tariflerinin okuma geçen yılın aynı dönemine göre 3,5 kat arttı.

Yemek.com kullanıcıları adeta kabaksız diyet olmaz diyor ve en çok kabak tariflerine ilgi gösteriyorlar. Diyet kategorisindeki en popüler 10 tarifin 4'ü kabak içeren tarifler. Kabak tarifleri arasında en çok okunanlar ise; kabak yemeği, fırında kabak mücveri, fırında sütlü kabak ve kabak çorbası.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe