Mozaik İle Hayatınıza Renk Katın

0
Hayatınızın her köşesini mozaik ile renklendirebilirsiniz. Mozaik doğal ve sağlam yapısıyla günümüze kadar birçok yapıya renk katmıştır. Yaşam alanlarınıza katmak istediğiniz mozaik renklerini https://www.egemmozaik.com/ kataloglarından kolayca seçebilirsiniz. Mozaik sahip olduğu canlı renkler ve desenler https://www.egemmozaik.com/ ile yaşam alanlarınızda gözünüze çarpan monotonluktan kurtulmanızı sağlayarak yaşam alanlarınıza yeni bir anlam kazandırabilir. Doğal mozaik taşlar asırlar önce hüküm süren birçok medeniyetin en önemli yapı malzemesi olmuştur. Birçok tarihi yapıya hayat ve renk veren mozaikler günümüze kadar doğal yapısı bozulmadan ulaşmayı başarmıştır.

Mozaik Çeşitleri

Mozaikler farklı renk ve çeşitlere ayrılarak birçok yapıya renk katmış doğal yapı malzemelerinden birisidir.

Yaşam alanlarında ve mimaride en fazla tercih edilen mozaik çeşitleri arasında;

• Sedef mozaikler
• Terracotta mozaikler
• Doğal taş mozaikler
• Havuz mozaikleri
• Mozaik panolar

Şeklinde sayılabilir. Bununla birlikte desenli mozaikler de bulunmaktadır. Mozaiklerde siyah, beyaz, gri, kırmızı, pembe, bej ve sarı gibi doğal renkte çeşitler vardır. Mozaiklerde bulunan renk zenginliği çok yönlü kullanılmasına da olanak sağlamaktadır. Farklı renklerde bulunan mozaik taşlar kullanılarak yapılan panolar asırlar boyu aynı canlı renklerini koruyarak günümüze ulaşmıştır.

Mozaik Kullanım Alanları

Mozaik iç ve dış mimariden peyzaj düzenlemelerine kadar birçok alana renk katmak için kullanılmaktadır. Mozaik kullanılan alanlar arasında banyo, mutfak, hamam, duvar, zemin, tavan ve dış cephe gibi birçok alanı saymak mümkündür. Doğal kaynaklardan elde edilen mozaik taşlar farklı ebatlarda ve şekillerde işlenerek kullanıma hazır hale getirilmektedir. Mozaik taşlar bilinen en dayanıklı taş türlerinden birisidir.

Bu sebeple birçok tarihi yapıda mozaik dışında kalan alanların doğallığını yitirmesi ve hasar alması söz konusu olurken mozaik kullanılan alanların sağlam ve doğal renklerini korumuş şekilde kaldığı görülmektedir. Tarihi yapılarda yoğun olarak mozaik kullanılmasının da sağlam olmasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır.

Mozaik Elde Edilmesi ve İşlenmesi

Mozaik için kullanılan ilk taşların deniz ve nehir kenarlarından elde edildiği biliniyor. Deniz ve nehir kenarlarından toparlanan bu taşlar ustalar tarafından işlenerek mozaik haline getirilmektedir. Günümüz teknolojisinde mozaik özel kayaçlardan kesilerek elde edilmektedir. Geçmişte mozaik elde etmek için usta ellerin kullanıldığı rivayet edilmektedir. Hatta bu taşlara renk vermek için (açık yeşil, kırmızı veya mavi) cam ve seramik parçalar kullanılmıştır.

Tarihten günümüze kadar ulaşmayı başaran birçok yapıda mozaik kullanılmıştır. Mozaik doğal taşların elde edilmesi ve işlenmesi kadar uygulanmasında da ustalık gerekmektedir. Mozaik uygulanacak alana göre farklı özelliklerde mozaik seçimi yapılması önemlidir. Doğal taş mozaikler ve terracotta mozaikler elde edildikleri şekilde kullanılabilirken sedef ve porselen mozaiklerin özel teknikler kullanılarak işlenmesi gerekmektedir.

Mozaik hangi çeşitte olursa olsun uygulandıkları alanlara ayrı bir renk ve hayat vermektedir. Dayanıklı olması ise mozaik taşların tercih edilmesinde önemli bir etkendir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe