Dufold Etiket Hakkında

0
Dufold Etiket Hakkında
Yapışkanlı etiketlerin birden çok kategorisi vardır. Bu kategoriler yapışkanın cinsine veya derecesine göre ayrılır. Bu kategorilere ayrılan etiketlerin birçoğu barkod yazıcılarında baskı için uygun olan etiketlerdir. Bu etiketlerin dışında kalan etiketler ise özel etiketler olarak değerlendirilir. 
 
Dufold Etiket Nedir?
 
Dufold etiketler, özel etiketler olarak ele alınır. Aynı zamanda yüzeylerinde mürekkep tutabilen etiketlerdir. Dufold etiketlerin bir diğer adı ise inkjet etikettir. Dufold olarak adlandırılan özel etiketlerin, diğer etiketlerden birçok farkı bulunur. Bu farklardan en belirgini ise yüzey kısmındadır. Dufold etiketler, yüzeyine püskürtülen mürekkebi içine hapsederler. Bununla birlikte akma veya dağılma yapmayan özel olan yüzeylere sahiptirler. Bu özellikleri ele alındığında diğer etiketlerden biraz daha pahalıdır. Dufold etiketler, üst yüzey ve alt yani taşıyıcı yüzey olarak üretilmektedir. Bu yanı diğer etiket türlerinin üretimine benzemektedir.
 
Dufold etiketlerin tamamı yapışkanlıdır. Bu etiketlerin üst yüzeyine baskı yapılır. Daha sonra taşıyıcı yüzey olarak bilen alt yüzeyden ayırarak yapışkanlı yüzeyi kullanabilirsiniz. Dufold etiketler, çok yüksek düzeyde yapışkanlığa sahiptirler. Dufold etiketlerin üretimi ise barkod yazıcılar için rulo halinde yapıldığı gibi A4 şeklinde de yapılmaktadır. Üretilen bu A4 şeklinde ki etiketler ile standart olan mürekkepli yazıcılar yardımıyla çıktı alabilirsiniz. Aldığınız bu çıktılar ise yazıcınızın çözünürlüğüne bağlı olarak kaliteli olarak basılacaktır. 
 
Dufold Etiket Kategorileri Nelerdir?
 
Dufold etiketler, kendi aralarında belli kategorilere ayrılırlar. Bu kategoriler şu şekilde sıralanabilir:
 
 - Kağıt bazlı dufold etiket
 - Plastik bazlı dufold etiket
 
Kağıt bazlı dufold etiket ise kendi arasında iki çeşit olarak karşımıza çıkar. Bu çeşitler: kuşe mat dufold etiket ve kuşe parlak dufold etiket olarak bilinir. Bu etiketler suya dayanıklı değildir ve su ile temas ettiğinde yırtılabilen etiketlerdir. Her iki çeşidin de yüzeyi beyaz renklidir. Yüzeyleri parlak veya mat olarak üretilirler. Kategori ayrımı da bunun için yapılmıştır. Plastik bazlı dufold etiketlerde kendi arasında üç farklı çeşit olarak karşımıza çıkar. Bu çeşitler: plastik bazlı beyaz renkli mat dufold etiket, plastik bazlı parlak dufold etiket ve plastik bazlı şeffaf etiket olarak bilinir. Bu etiketler ise suya dayanıklı ve su ile temas ettiğinde yırtılmayan etiketlerdir.
 
Plastik bazlı yapısından dolayı daha dayanıklı etiketler olarak karşımıza çıkarlar. Birçok bilinen yazıcı çeşitlerinde bu etiketler kullanılmaktadır. Bu yazıcı çeşitlerine örnek vermek gerekirse: Afinia, Primera, Vip Color, Epson olarak bilinen markalardır. Bunlar yeni nesil barkod yazıcılar olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneklerini paylaştığımız yazıcıların çoğu sıvı mürekkep kullanmaktadır. Bunun yanında ise rulo etiket basarlar. Fiyatları ise ortalama olarak 2.000 Euro ile 56.000 Euro' ya kadar değişkenlik göstermektedir. Yeni nesil yazıcılar günümüzde eskiden kullanılan normal tip yazıcıların önüne geçmiş ve birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.
 
Günümüzde yeni nesil barkod yazıcılar eski nesil yazıcılardan daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Fakat yine de bu yazıcılara sahip olmayan kişiler tarafından mürekkepli yazıcılar ile de dufold etiketler üzerine çıktılar alınabilir. Mürekkepli yazıcılar ile dufold etiket üzerine aldığınız çıktılar yazıcınızın kalitesine ve markasına göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden aldığınız çıktının kalitesinin iyi olmasını istiyorsanız kaliteli bir yazıcı kullanmanız gerekiyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !