Barkod Yazıcılar

0
Barkod Yazıcılar
Barkod Nedir?
 
Barkod, değişik kalınlıktaki çizgilerin ve o çizgilerin arasındaki boşluklardan meydana gelen bir etikettir. Barkodun amacı ise, ürün ait bilgilerin, başka ortama hatasız bir biçimde aktarılmasını sağlamaktır. Barkod sistemi, bilgisayara bağlı bulunan optik okuyucu veya barkod okuyucular sayesinde ürünlerin kimliklendirilmesini öngören bir sistemdir. Bu sistemle ürünlerin, menşeinden, isimlerine kadar her şey rahatlıkla öğrenilebilir. 
 
Hem Üreticiye Hem Tüketiciye Faydalı
 
Birçok kişi barkod üzerinde bulunan çizgilerin ürün ismini ve bilgilerini de içerdiğini zanneder oysa durum farklıdır, sadece bilgisayar ortamına okutularak aktarıldığı zaman bunlara ulaşılabilir. Bilgisayar ortamına aktarılma işlemi ise şu şekilde olur. Barkod üzerine daha önce işlenmiş ve numaralandırılmış bilgiler, zaten bilgisayar ortamına da kaydedilmiştir. İşte bu halde bilgisayara barkod okuyucular ile okutulduğu zaman, daha önce kaydedilmiş verilere ulaşılabilir. Yani zaten var olan bilgilerin barkodlarla numaralandırılmış halidir.
 
Bunun amacı ise, hem işleri kolaylaştırmak iken hem de verilerin birbiriyle karışmasını önlemektir. Bu şekilde barkod yazıcılar hem üreticiye hem de tüketiciye fayda sağlamaktadır. Üreticiye faydalarından birini örnek vermek gerekirse eğer, barkod sayesinde verileri elle toplamazken, bu şekilde satış hızını da yükseltebilmektedir. Tüketiciye faydaları arasında ise alınan ürünlerdeki hata payını en aza indirmesidir. Yani bir ürünün sadece barkoduyla ismine, menşeine kadar birçok özelliğine ulaşılabilir.
 
Barkod Yazıcılar

Piyasada En Çok Tercih Edilen Barkod Yazıcılar
 
Honeywell PC42T
 
300 metrelik bir ribon kapasitesine sahip Honeywell PC42T çok ekonomik bir masaüstü yazıcısıdır. Ayrıca saniyede de 10 cm baskı yapma kapasitesine sahip olan PC42T, USB, enthernet ve paralel bağlantılara sahiptir. Ekonomik oluşuyla en çok tercih edilen barkod yazıcılar arasına girmeyi başarmıştır.
 
Toshiba FV4T
 
Güçlü bir etiket yazıcısı olan Toshiba FV4T, kompakt tasarımıyla göz doldurmaktadır. Sağlamlığı ile de dikkat çeken FV4T, piyasada bulunan bütün barkod yazıcıların dillerine uyumludur. Kullanımı son derece kolay olan bu cihaz, kaliteyi sevenler için üretilmiştir. Toshiba farkıyla beğeniye sunulan bu barkod yazıcı uygun fiyatlı, kullanışlıdır. 
 
Zebra GC420T
 
32 Bit mikro işlemcisi sayesinde, seri biçimde etiket basımına olanak sağlıyor. Kompakt tasarımıyla dikkat çeken bu cihaz, 8 MB hafızasıyla dikkat çekiyor. Baskı çözünürlüğü 203 Dpi olan Zebra GC420T, saniyede 102 mm baskı hızına sahiptir. Kalitesi ve tasarımıyla dikkat çeken barkod yazıcılar arasına girmeyi başarmıştır. Barkod yazıcı üretiminde öncü bir firma olan Zebra güvencesiyle, alıcılarının beğenisine sunulmuştur. Ağırlığı 1,5 kilogram olan bu yazıcı, kullanışlı, kolayca taşınabilir özelliktedir. 


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !