Göz altı torbalarına estetik

0
Göz estetiğiyle, göz çevresindeki kırışıklıklardan, göz kapağında düşüklüğünden ve gözaltı torbalarından kurtulabileceğinizi biliyor musunuz?

Göz estetiği, kişinin yüzünü farklılaştırabiliyor. Bu farklılık da ameliyat ya da diğer yöntemler kullanılarak yapılan estetiklerde kişiye özel ölçüyü bulabilmek önem taşıyor. 

Botoksu çok yoğun kullanmak aşırı gergin bir ifadeye yol açabileceği gibi, göz altı torbalarının ameliyatında yapılacak 1 mm’lik bir kayma kötü bir görüntüye neden olabiliyor. Bu nedenle estetik cerrahide ölçüler önem kazanıyor, kişinin hem güzel hem de ifadesini değiştirmeyen doğal işlemler yapmak önem taşıyor. Göz estetiği konusu tüm yönleriyle pudra.com'da... 

Op. Dr. Nuri Soysal, göz çevresi estetiği hakkında bilmemiz gerekenleri anlatıyor. 

Göz estetiği nerelere uygulanır? 
Göz estetiğini göz çevresinde, göz kapağında ve gözaltı torbalarında uyguluyoruz. 

Göz kapağı düşüklüğü nedir? 
Göz kapağı düşüklükleri doğumsal kaynaklı olduğundan, hem estetik olarak olumsuz bir görüntüye neden oluyor. Hem de kimi zaman adeta gözün üzerini kapatarak kişinin görmesinde sıkıntılar yaratabiliyor. Gözde en sık rastlanan sorunların başında “pitozis” dediğimiz doğumsal kaynaklı gözkapağı düşüklükleri geliyor. 

Bu sorunda üst göz kapağı ya yeterince hareket etmiyor ya da az hareket ediyor. Bu sorun nedeniyle hasta tam olarak gözünü açamıyor. Bazı hastalıklarda iki taraflı gözkapağı düşüklüğü görülebiliyorsa da, genellikle tek taraflı gözkapağı düşüklüğü görülüyor. İleri yaşlardaki hastalarda ise sorun, kasa gelen sinir dokusunun zedelenmesiyle ya da görevini yapamaması sonucunda ortaya çıkıyor. Gözkapağı kaslarındaki sinirler zayıflıyor. 

Bu ameliyatı yapabilmek için, genellikle o bölgedeki dokunun göz çevresini ameliyat edilebilecek yapıya ulaşmasını bekliyoruz. Ama ileri dere ede bir sorun varsa, gözkapağı gören noktanın üstünü kapatıyorsa daha erken de yapılabilir. Gözkapağının kasının kısaltılması şeklinde yapılabilir, göz kapağını hareket ettiren başka kaslarla desteklenip hareket etmesi sağlanabilir. Gözkapağını daha açık tutacak, çevre dokuları asmaya yönelik ameliyat planlıyoruz. 

Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı... 
Çocuklarda uygulayacaksak eğer, genel anesteziyi tercih ediyoruz. Bu ameliyatlarda yaş sınırı olmasa da dokunun belli bir olgunluğa erişmesini beklemek gerekiyor. Eğer görmeyi engelleyen durum varsa daha erken de yapılabilir. 

İleri yaşlarda ortaya çıkan gözkapağı düşüklüklerinin çoğu genellikle eskiden beri olan ama çok belirginlik kazanmamış, yaşlandıkça daha belirgin hale gelen çoğunlukla doğumsal nedenlerle oluşmuş (bir kısmı da beyin tümörlerinde, birtakım travmatik, kazayla oluşan sinir zedelenmesiyle meydana geliyor) durumlardır. Bu durumda, gözkapağının hareketini sağlayacak herhangi bir sinir taşımayı yeteneği olamayacağı için daha çok kasın kısaltılması ve kapağın çevre dokulara asılması şeklinde bir ameliyat planlarız. 

Göz çevresi estetiğinde askı yöntemi 
Yaş ilerledikçe göz çevresindeki kas ve deri dokusu yerçekimiyle aşağı doğru sarkabiliyor. Bunu göz etrafındaki yağ dokusunun fıtıklaşması ve önündeki yağı tutan sağlam yapının gevşemesi izliyor. Bunlar komplike ameliyatlardır. Yerçekiminin etkisiyle fıtıklaşma, derinin bollaşması, kası dokusunun gevşemesi yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan sorunlardır. Gevşemiş olan kas arkasındaki sağlam dokunun sıkılaştırılması, fazla yağ dokusunun alınması, sarkmış kas dokusunun toparlanmasıyla yapılan bir ameliyattır. Bazen bu gevşeklik kasın gözün etrafındaki dokuların olduğu gibi aşağı inmesine yol açabilir. Sarkmayı toparlayacak askı yöntemlerini de kullanmak gerekebilir. 

Göz altı torbalarında fazla yağ alınıyor 
Gözaltı torbaları da yerçekiminin etkisi, aşırı mimik kullanmak, yağ fıtıklaşması gibi etkilerle ortaya çıkıyor. Gözaltı torbalarının oluşmasıyla gözün altında yağ birikimi oluşup görsel açıdan rahatsız edici bir duruma neden olabilirken, deri dokusunun incelmesiyle kırışıklıklar, morlukların da daha fazla belirginleşmesine yol açıyor. Burada amaç fıtıklaşmış yağ dokusunu çıkarmak, yağ fıtığını ve fazla deri dokusunu toparlamak, fıtığa neden olan zayıflamış yumuşak dokunun sağlamlaştırılması şeklinde ameliyatın planlanmasıdır. 

Kırışıklıklara botoks, lazer ve dolgu etkili oluyor 
Göz çevresinde oluşan kırışıklıkların önlenmesi için farklı yöntemler kullanılıyor. Göz çevresi kırışıklıkları, göz etrafındaki kas dokusunun aktif çalışmasıyla oluşuyor. Aşırı mimik kullanmak, açık tenli insanların güneş ışınlarından gözünü korumak için gözlerini sürekli kısması, göz bozukluğu olan insanların gözlerini kısması ya da yapısal olarak göz etrafındaki kas dokusunun kırışıklığı artırması gibi nedenler kırışıklıklara yol açıyor. 

Göz etrafındaki hareketlilikten kaynaklanan kırışıklıklar varsa, bu hareketi azaltıcı bir tedaviye yönlenmek gerekiyor. Bunun da başlıca tedavi biçimi botoks enjeksiyonudur. Kasın fazla çalışan bölümünün çalışmasını engelliyor ya da azaltıyor, bu yolla kırışıklığı engelliyor. Yaklaşık 6 ay kadar etkilidir. Uygulaması da son derece kolaydır. 

Botoks enjeksiyonuyla hareketliliğin azaltılmasının yanı sıra derinleşmiş çizgilerin de içini doldurmak gerekiyor. Botoks ve dolgunun tam yeterli olmadığı durumlar vardır, bunlara laser tedavisi yapılabilir. Laser ile derinin bu bölgesinin sıkıştırılıp bir çeşit ütülenmesi sağlanabilir. Sadece buradaki kırışıklıklar için derinin alınıp çıkarılması göz yapısını bozabilir. Bu nedenle çok dikkatli olmak lazım. Buradan bir 1 mm fazla deri çıkarılması göz yapısını olumsuz etkileyebilir. Alt göz kapağı ameliyatlarından sonra morarma ve şişlik olabilir ancak uzun sürmez. Bu ameliyatı olacak kişilerin sigara içmemeleri, aspirin kullanmamaları gerekiyor. Ameliyattan sonra yaklaşık 15 gün gözlük kullanmalarını öneriyoruz. 

Kaynak: pudra. com

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !