Aşkın şifresini çözüldü

0
Her ilişki ve her aşk, belirli aşamalardan geçer. Terapistlere göre, ilişkiler 6 evreden oluşuyor ve bunları iyi bilenlerin aşkları bir ömür boyu sürüyor.

Aşk nedir? Aşk kimilerine göre yaşamın vazgeçilmez bir parçası, kimilerine göre ise üzüntü… Aşk konusunda araştırmalar yapan İngiliz psikolog Andrew Marshall, aşkın şifresini çözdüğünü açıkladı. Özellikle aşkın 3′üncü, 7′nci ve 10′uncu yılları, ilişkinin en çok sorgulandığı yıllar.

Pembe dönem bitiyor
Onu her gördüğünüzde kalbiniz küt küt atıyor. Aşk hep böyle başlar. Ama maalesef bu pembe dönem, sonsuza dek sürmez. İngiliz psikolog Marshall; aşkın 6 aşaması olduğunu belirterek, “3. ve 5. aşama çok önemli. Bunları atlatanlar bir ömür boyu mutlu olur” diyor.

İşte aşkın 6 aşaması:

1. Kaynaşma devresi
Bu aşama en fazla 1 yıl sürer. Âşıklar zamanlarının çoğunu birlikte geçirir, hatta bunu yapamadıklarında neredeyse fiziksel bir acı çekerler. Buradaki tehlike; sevgililerin hayatla ilgili her şeyi toz pembe görmeleridir. Âşık bir kişi kendini, istek ve ihtiyaçlarını hep ikinci planda tutar.

2. Çekicilik bitmeye başlar
Bir süre sonra, aşık kişinin gözünde sevilen kişi yavaş yavaş çekiciliğini yitirmeye başlar. Sevdiğiniz kişinin çoraplarını çıkartıp bir köşeye fırlatması veya banyoyu çok uzun süre meşgul etmesi gibi davranışlar, artık sinirinize dokunmaya başlar. İngiliz psikolog Marshall, aşkın 1-3 yıllarının tartışmalara en elverişli dönem olduğunu dile getiriyor.

3. Geleceği belirleme
Beraberliğin 4. yılında kişi kendi isteklerini yine ön planda tutmaya başlar. Arkadaşlarla zaman geçirmek istenir. Uzmanlar, sevdiğiniz kişi ve ilişkinizden kopmama konusunda dikkat etmeniz gerektiğine dair de uyarıyor.

4. İşbirliği zamanı
Bu dönemde, her iki taraf da kendisini ilişkide daha güvenli hissetmeye başlar. Gelecek, evlilik ve çocuklarla ilgili planlar yapılır. Bu aşama çok uzun, yani evliliğin 19. hatta 23. yılına kadar sürebilir.

5. İkinci uyum dönemi
23 yıllık bir beraberliğin ardından, kökten değişikliklerin yapılması gereken dönem başlar. Marshall, bu dönemde birçok kişinin yeni bir başlangıç, yeni bir sevgili hayalleri kurduğunu belirtiyor. En iyisi siz, her zaman kendiniz için bir şeyler yapın ve kendinizi sürekli geliştirin.

6. Yenilenme aşaması
30 yıllık beraberliklerde bile, birlikte olduğunuz kişiye tekrar âşık olmanız mümkün. İngiliz psikolog Marshall, bu mucizevî olayı şöyle açıklıyor: “Bu aşamadaki aşk, tıpkı doğru bir şekilde muhafaza edilmiş, yıllanmış bir şarap gibidir. Bunun tam tersi, yanlış muhafaza şekli, sirke tadı verir, unutmayın”.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe