Pırlanta Yüzük Fiyatları Hakkında Fikir Edinin

0
Evlilik teklifi sırasında, doğum günü hediyesi olarak ya da ilk bebeği kutlamak için… 

Sebebi ne olursa olsun bir kadını mutlu edecek hediyelerin başında her zaman pırlanta bir yüzük geliyor. Küçük bir hediyeyle mutlu olmayı başarabilen kadınların gönlünü, onlara verdiğiniz değerin en büyük göstergesi pırlanta yüzüklerle alabilirsiniz. Peki mutluğun anahtarı pırlanta yüzüklerin fiyatları hakkında bilginiz var mı? Pırlanta yüzük alma arifesinde olanlar için büyüklüklerine ve kalitelerine göre pırlanta fiyatlarını araştırdık. İşte sonuçları…

Pırlantanın kalitesini yansıtan ilk özelliklerden biri kesimdir. Çünkü taşın parlak olabilmesi için doğru kesimin uygulanmış olması gerekir. Pırlantanın kesiminin kusursuzluğunu, yansıttığı ışıkla ölçebilirsiniz. Kadınlar kaliteli olan her şeyi bir bakışla anlar, bu sebeple kesim konusunda başarılı bir yüzük almayı düşünüyorsanız 0.13 ct’lık bir pırlanta için yaklaşık 700 TL ödemeniz gerekiyor.

Kesimden sonra bir pırlanta yüzüğün değerini belirleyen en önemli şey renktir. Bazı pırlanta yüzüklerin fiyatlarının düşük olması sizi yanıltmasın. Eğer değerli bir yüzüğe sahip olmak istiyorsanız renksize yakın bir pırlanta tercih etmeniz önemli. Renk kalitesini gözle ayırt edebileceğiniz gibi harf gruplarına göre de karar verebilirsiniz. Örneğin rengi D olan pırlantalar en iyi işlenmiş olanlarıdır ve 0.20 ct’lık pırlanta yüzükleri yaklaşık 1200 TL civarındadır. Fakat G ve H grubundaki pırlanta yüzükleri tercih edersiniz 1000 TL’ye aynı karatta bir yüzük bulabilirsiniz. I ve J grubundaki pırlanta yüzüklerin rengi ise sarıya yakındır bu yüzden fiyatları de değerleri de oldukça düşüktür. Karatlarına göre pırlanta tektaş fiyatlarının listelendiği sayfadan seçiminizi kolayca yapabilirsiniz.

Pırlanta yüzüklerin değerini belirleyen bir diğer etken de berraklık. Pırlantanın kaliteli sayılabilmesi için hiç lekesiz ya da sadece birkaç lekesinin olması gerekmektedir. Tabii bunları da yine gruplarını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Örneğin FL ve IF sınıfı pırlanta yüzüklerin yüzeyinde hiçbir leke olmadığını ifade ediyor. VVS1 ve VVS2 grupları ise pırlantanın yüzeyinde 1-2 leke bulunduğunu işaret ediyor. Yüzük fiyatları arasındaki fark, işte tam da bu yüzden doğuyor. Aynı ölçülerdeki 2 pırlanta yüzüğün fiyatının farklı olmasının sebebi bu yüzden. 0,30 ct’lık VVS 1 sınıfına dahil olan bir pırlanta yüzüğü yaklaşık 1800 TL’ye satın alabilirsiniz. Aynı özelliklere sahip 0.40 ct’lik bir yüzük ise 2600 ile 2800 TL arasında değişmektedir. Pırlanta yüzük fiyatlarında en büyük farkı büyüklükleri belirlese de kalitenin detaylarda gizli olduğunu unutmayın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !