Pürüzsüz bir cilde sahip olmanız mümkün

0
Her kadın pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Ancak geçmişten kalan akne, yara veya yanık izleri bazen güzelliğimize gölge düşünebilir.

KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi Kaliteli Yaşam Kliniği Koordinatörü Medikal Estetik Dr.Yasemin Savaş , “Fraksiyonel C02 Lazer” yöntemi ile pürüzsüz cilde sahip olmanın mümkün olduğunu belirtiyor.

Normal yaşlanma sürecine, güneş hasarı ve hava kirliliğinin zararlı etkileri de eklendiğinde ciltteki kollojen yıkımı hızlanır. Kollajenin ciltteki miktarı azaldıkça kırışıklar gözlenmeye başlar. Cilt gençleştirmede kullanılan “Fraksiyonel CO2 Lazerler” ciltte mikroskobik kolonlar açar. Kollajen; kan damarları , keratinasitler gibi su içeren ve seçici termal hasara uğramış yapılardır. Açılan kolonlar sayesinde, termal hasar oluşan bölgenin hemen yanındaki hasar görmemiş bölgelerdeki canlı hücreler, hasarlı alana göç ederek buradaki onarım mekanizmasını uyarırlar. Böylece cilt altında yeni kollojen üretimi başlar. Hedeflenen cildin üst yüzeyine hasar vermeden işlevlerini cildin altında gerçekleştirebilmelerini sağlamaktır. Böylece cildin alt yüzeyinde çok daha hızlı bir iyileşme oluşur ve kişiler sosyal hayatlarına kısa süre içinde dönebilirler.

Fraksiyonel lazer uygulamaları sırasında tedavi edilen cildin kalınlığı, inilen derinlik kesin olarak bilinmelidir. Cihazın fraksiyonel özelliği sayesinde uygulama sonrası iyileşme hızı çok yüksek olup süresi kısadır. Dalga boyu daha uzun olduğu için daha derin cilt tabakasında etkisini gösterdiğinden benzer sistemlere göre etkisi çok daha yüksektir.

Günümüzde en çok cilt yenileme ve yüz gençleştirmede tercih edilir. Yüz, göz kapakları, boyun, dekolte bölgesi, el üstündeki kırışıklıklar ve çizgilerin giderilmesinde çok etkili bir yöntemdir.
İlaveten ;

• Cildin geniş gözenekli ve kaba görünümünün giderilmesinde
• Ciltte meydana gelen güneş lekesi, yaşlılık lekesi, doğum sonrası oluşan lekeler ve yüzeysel pigment bozukluklarının giderilmesinde,
• Kötü yaraların iyileştirilmesinde ve yara kabarmalarının azaltılmasında
• kullanılır. Ayrıca bazı cilt kanserlerinin tedavisi; doğumsal veya sonradan oluşan benlerin yok edilmesi, göz kapaklarında oluşan kolesterol plaklarının tedavisinde de kullanılır.

Uygulamanın ardından ani olarak cilt altı kollojen liflerinden %30 oranında kısalma meydana gelir.
Sonraki 1-3 aylık süreçte ise cilt altında yeni kollojen oluşumunda ve cilt altı bağ dokusunda yeniden düzelme yaşanır.

Bu tedavi yöntemi ile ; cilt gençleşmesi olarak adlandırılan ciltte gerilme, cilt üzerinde pürüzlerde lekelerde ve izlerde yüksek seviyede azalma amaçlanır. Ciltteki gözeneklerin daralarak, cilt yapısının 2-5 yıl önceki durumuna geri dönmesi hedeflenir.

Seans sayısı sorunun şiddetine göre ve uygulamanın gücü ve derinlik ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hafif orta derece kırışıklıklar ve izlerde 2-3 seans yeterli iken çok derin sivilce izleri ve kırışıklıklarda tedavi 3-5 seans olarak düzenlenir. Seanslara aralığı 1-1,5 aydır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe