2016 yazının saç trendleri ne olacak?

0

Her konuda merak edilen trendleri detaylarıyla ele alan ve içerikleriyle farklılaşan GittiGidiyor Blog, 2016 yazının en moda saç modellerini sizler için derledi

Soğuk kış günlerini geride bıraktığımız ve sıcak yaz mevsimine hazırlandığımız şu günlerde yeni trendler de hayatımıza girmeye başladı. GittiGidiyor Blog 2016 ilkbahar-yaz saç trendlerini sizin için yorumluyor.

Bu sezon tıpkı moda ve makyaj trendleri gibi saçlarda da bireysellik ve doğallığın ön planda olacağının vurgulandığı yazıda, yeni sezonun saç trendleri şöyle sıralanıyor:

Ortadan ayrık
Her sezon açıklanan ve merakla beklenen P&G Beauty Trend Raporu’nda 2016 ilkbaharının ana trendlerinden biri olarak gösterilen ortadan ayrık saçlar, toplu veya açık olması fark etmeksizin, saça el değmemiş, şekillendirilmemiş gibi doğal bir görünümde.

Tamamen bireysel
Dağınık bırakılmış, öylesine toplanmış ya da abartılı şekillendirilmiş saçların ortak noktası, kişiselliğe vurgu yapmaları. Aynı şey saç renkleri için de geçerli. Yeni sezonda saçlarda dumanlı tonlar, gümüş yansımaları ya da sepya dokunuşlarıyla karşılaşacağız. Bu tonların doğal görünmedikleri halde etkileyici olmalarının sebebi ise yalnızca ilgi çekecek miktarda ve detaylarda kullanılmış olmaları.

Fütüristik
Gelecekten gelmiş izlenimi uyandıran bu dikkat çekici trend, çoğu zaman keskin kahküller ve geometrik kesimlerle, bazen de örgüler ya da rastalarla tamamlanıyor. Saçlara ıslak görünüm vermek için jöle ve spreyler tercih edilirken, bazı modeller kuru ve mat saç uçlarıyla bitiriliyor.

Yana yatık
Basit, rahat ve modern bir stil olarak öne çıkıyor. Wella Professionals Global Tasarım Direktörü Eugene Souleiman, “Bu tamamen fırça, kurutma makinesi ve birçok ürünle hacim yaratmaktan ve sonra saçı düzleştirip bunları yok etmekten ibaret” diyor. Genellikle açık bırakılan saçlar kabaca kurutulup hareketli ve hacimli hale getiriliyor. Ardından ön kısımları yana atılıyor veya taranıyor. Son olarak saç spreyi veya ıslak görünüm veren jöle ile sabitleniyor.

Saç aksesuarları
Saç aksesuarları da bu sezon hiç olmadığı kadar fazla tasarımcı tarafından benimsenecek. Bunun nedeni her görünüme özgünlük ve karakter katmaları. Süslü tokalar, vintage esintili taçlar, antika başlıklar, bilim kurgu esintili bantlar, çiçek dalları ve bandanalar bu yıl öne öne çıkacak aksesuarlar arasında gösteriliyor.

Yeni örgüler
Rahat ve zarif örgü, bu sezon bazen dağınık topuzla karıştırılmış, bazen saç bandı olarak tutturulmuş, bazen de çocukluğumuzdaki gibi sıkıca arkada toplanmış halde karşımıza çıkacak.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe