Bir Ev Kadınından Holywood Yıldızı Çıkarmak

0
Estetik uygulamaların son derece pratikleştiği günümüzde, ufak tefek dokunuşlarla herkes kendini daha güzel hissetmenin peşine düşüyor. Estetik ve Plastik cerrahi alanında en önemli ve güvenilir isimlerden olan Prof. Dr. Akın Yücel, “bir ev kadını nasıl Hollywood yıldızına dönüştürülür” sorusunu bakın nasıl yanıtlıyor?

Estetik alanında gelişen uygulamalar 2014 yılına gelindiğinde son derece acısız, pratik, çoğunluğu ameliyat bile gerektirmeyecek şekilde olmaya başladı. Kadınlar kadar erkeklerden de talep alan ve bazılarını neredeyse öğle tatili süresince yaptırabildiği “cerrahisiz estetik yüz uygulamaları”, daha güzel ve genç görünmek adına tercih edilebilecek en ideal seçimler olarak öne çıkıyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi alanında başarıları ve güçlü bilimsel yönüyle bilinen Prof. Dr. Akın Yücel “bir ev kadını nasıl Hollywood yıldızına dönüştürülür”ün formülünü veriyor. Estetik cerrahideki daha önceki yaklaşım yüz gençleştirmeyi ve sıkılaştırmayı cerrahi uygulamalara dayandırmaktaydı. Günümüz modern estetik dünyasında, cerrahi düzeltmeden önce yapılacak ilk tedavinin yüzdeki hacim kaybının ve konturu medikal estetik uygulamalarla sağlanıyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel temel prensibin yüzdeki simetri ve hacim kaybınının onarımını sağlarken aynı zamanda iyi bir kontur ve homojen bir cilt tonunu korumak olduğunu söylüyor.

Da Vinci Simetrisi…

Leonardo da Vinci yüzü, saç çizgisinden çeneye olan bölümü üçe bölmüştü. Tüm bu estetik oranlar tedavi planlamasının temelini oluşturmaktadır. Üst, orta ve alt yüz bölgesi uyum içinde olmalıdır. Hollywood yıldızlarında da parlak, canlı, dolgun ve konturları belirgin bir yüz görünümü bu şekilde sağlanır. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel’e göre bunun için en ideal uygulamalar, kırışık azaltma için botoks ve yüz şekillendirme, çene ovali belirginleştime için dolgu uygulamaları, daha parlak ve canlı bir cilt için mezoterapi ve PRP, yılların etkisini yüzünden silmek için insanın kendi dokusundan gelen güzellik konseptli fibrocell ile ve klinik ortamında rahatlıkla uygulanabilen yüz germeye basit alternatif ip-askı uygulamaları…

Özellikle ev kadınlarının zamanın yıpratıcı etkilerinden daha fazla etkilendiğini baz alan Prof. Dr. Akın Yücel, onların ufak dokunuşlarla adeta birer film yıldızına dönüşmesine bakın nasıl yardımcı oluyor?

Kendinden Bir “Ben” Daha Yaratmak

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel’e göre “cerrahi gerektirmeyen estetik” alanına giren uygulamalardan en ilgi çekeni, yeni teknik dolgu uygulamaları. Cildin her tabakasına ayrı yapıda dolguların uygulanabilmesi, her tabakasını ayrı şekilde tedavi etmeyi ve şekillendirmeyi sağlıyor. Bu sayede tonusu kaybolmuş cildin toparlanması ve başka birine dönüşmeden daha genç bir görünüm elde edilmesini sağlanıyor. Artık bu uygulamaların yeni teknikte iğne yerine kanülle yapılması morarma ve şişmeyi son derece azaltıyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel; “Dolgu maddesi olarak tercihimiz vücudun kendi doğal yapısında olan hyalüronik asitten yana oluyor. Eriyebilir bir madde olması, ciltle uyum sağlaması daha natürel bir görünüm elde etmemize neden oluro. Yaşa bağlı olarak yüzde gelişen kırışıklıkların, sivilce izlerinin giderilmesinde ve dudak büyütmede rahatlıkla muayenehane koşullarında uygulanabiliyor. Deri içine verilen farklı yapıdaki birçok dolgu maddesi ile deride önceden varolan çöküntüler giderilmiş oluyor. Dolgu maddesinin özelliğine göre ve uygulandığı bölgeye göre etki süresi değişiyor. Hyalüronik asit dolgularının ortalama kalma süresi 6-12 ay arası. Tedavi sonunda kırışıklıklarda ve doku hasarlarında etkin bir çözüm için dolgu uygulamalarının botoks, lazer, peeling gibi tekniklerle birlikte uygulanması sürenin kalıcılığını artırıyor.” diyor.

Mezoterapi yönteminde hyalüronik asit, vitamin, mineral ve aminoasit, kombinasyonu ile mikroenjeksiyon şeklinde cildin üst tabakasına veriliyor. Prof. Dr. Akın Yücel, daha da güzelleşmek ve gençleşmek adına yapılabilecek bakım ve tüm bu uygulamaların işinin ehli uzmanlar tarafından yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Prof. Dr. Yücel, güzelleşmenin yanı sıra doğal güzelleşmenin önemine değinirken, “şimdi değişim zamanı, ev hanımından Hollywood yıldızına” diyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe