'Erkekler kalçalara bakar'

0
Genellikle erkeklerin en fazla baktığı ve çekici bulduğu bölgeyi, göğüsler olarak düşünsek de, bilim tam tersini söylüyor. Erkekler kalçaları daha çekici buluyor, peki neden?

Çoğumuzun Örümcek Ağı Estetiğinin bulucusu olarak tanıdığı Op. Dr. Bülent Cihantimur, bir erkek gözüyle kadın güzelliğini ön plana çıkaran ve kadının aslında ne istediğine kafa yoran bir cerrah. Doğru ve etkili estetiğin, erkek gözüyle bakma ve kadını anlayabilmekten geçtiğini söylüyor. İşte bu farklı bakış, bir kez daha kadınlara çekici olmanın sırrını veriyor ve ekliyor: “Erkekler kalçalara bakar”.

Neden kalçalar bu kadar önemli

Op. Dr. Bülent Cihantimur “Çünkü içgüdüsel olarak kalçaları seviyoruz. Geniş pürüzsüz ve dolgun kalçalar, doğurganlığın simgesi. En güçlü kas yapısı burada bulunuyor ve kadınlarda ergenlikle birlikte bu alanda hormonal değişim sonucu yağ birikimi oluşuyor. Popo yuvarlaklaşıyor. Bu noktada cinsel çekicilik unsuru olarak kabul edebileceğimiz “kadın yürüyüşü” ortaya çıkıyor. Kısa kalça kemiği ve dolgun kalça, bu hareket biçimini doğuruyor. İnsan evrimini düşünürsek, yeryüzünde yüz yüze bakarak çiftleşen tek varlığın insanoğlu olduğunu görürüz. 4 ayaklı yaşadığımız dönemde ise, memeler aşağıda, gözükmüyor bile! Ama kalçalar apaçık ortada ve güçlü formuyla bariz bir çekicilik simgesi. İşte içgüdülerimiz o zamanlardan beri kuşkusuz kalçaları uyarıcı bölge olarak görüyor” diyerek, kalçaların çekici geliyor olmasının en büyük nedeninin içgüdüler olduğunu söyledi.

Kalça mı, göğüsler mi?

“Göğüslerin yuvarlak anatomisi, kalçaları çağrıştırır. 2 ayaklı olduktan sonra, ortaya çıkan göğüsler, kalçaların cinsel işlevini ikame etmeye başlarlar. Kısaca göğüslerin popüleritesi, temelinde kalçaları anımsatıyor olmasından kaynaklanır diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur ayrıca Brezilya poposu estetiği olarak bilinen ve son yıllarda pek çok ünlünün X large kalça ölçüleriyle gündeme getirdiği bu operasyonun neden bu kadar fazla talep edildiğini açıkladı: “Brezilya poposu her zaman gündemdeydi, popülerliğini hiçbir zaman yitirmedi. Sadece günümüzde vücutların daha cömertçe sergilendiğini görüyoruz ve dahası insanlar istek, beğeni ve arzularını çok daha rahat ifade ediyorlar. Kitle iletişim araçları özellikle sosyal medya bu özgürlüğü veren, hemen herkesin elinde tuttuğu akıllı telefonlarıyla kendi kanalına program yapar gibi videolar, fotoğraflar yayınladığı bir mecra. Kadınlar ve erkekler artık bedenleriyle son derece barışık, ne istediklerini çok iyi biliyorlar. Barışık olmayanlar spor, egzersiz, diyet programları uyguluyor. Artık herkes estetik cerrahiden yardım alıyor. Daha güzel, daha çekici, daha talepkar olmayı seviyoruz. Daha evvel kalçalar bu kadar popüler değildi, dersek hata etmiş oluruz. Kalçalar her zaman göğüslerden çok daha evvel dikkat çeken bir bölgeydi ve böyle olacak sadece bunu daha rahat ifade etmeye başladık o kadar”.

Brezilya Poposu estetiği nasıl yapılıyor?

“Arzu edilen kalça formu, dik, dolgun, pürüzsüz cilde sahip ve tamamlayıcı unsur olarak ince belli olandır. Örümcek ağı estetiği ile kalçalara sıkı ve dik bir form kazandırıyoruz. Sonrasında karın ya da bel gölgesinden Cihantimur Yağ Transferi tekniği ile aldığımız bölgesel yağları, kalçalara dolgunluk vermesi için aktarıyoruz. Kök hücreden zengin hale getirildikten sonra nakledilen bu yağ, hem popo bölgesindeki cilt yüzeyinin pürüzsüzleşmesine fayda sağlıyor, hem de daha kalıcı ve istenilen forma sokulmasına vesile oluyor. Bu iki teknik ayrıca iyileşme sürecini kısaltıyor”.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe