Probiyotik Kullanın, Mevsim Geçişlerinde Hasta Olmayın!

0
Mevsim geçişleri ile birlikte artış eğilimi gösteren salgın hastalıkların önlenmesinde probiyotik kullanımı büyük önem taşıyor. 

Probiyotik kullanımının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade eden Probiyotik ve Prebiyotik Derneği Başkanı Prof.Dr. Tarkan Karakan; “Bir kişi yılda 7 defa soğuk algınlığıyla karşılaşırken probiyotik kullananlarda bu oran 2-3’e düşüyor.

Mevsim geçişlerinde daha da artan salgın hastalıklara karşı kalkan oluşturan probiyotikler, ishalin önlenmesi ve tedavisinde de çok büyük bir fayda sağlıyor. Bu yüzden günümüzde çok kolaylıkla erişim sağlanan, etkisi kanıtlanmış tablet, kapsül ve sıvı formları da bulunan probiyotikleri düzenli olarak kullanmakta fayda var” dedi.

Salgın hastalıkların en çok ortaya çıktığı dönemlerden biri de mevsim geçişleri. Bu dönemlerde yapılması gereken en önemli şey ise bağışıklık sistemini güçlendirmek. Bunun için en etkili yollardan biri ise probiyotik kullanımı. Bugün probiyotik içeren başta yoğurt olmak üzere çeşitli süt ürünleri, bunların tamamlayıcıları formları ve tablet, kapsül ve sıvı şeklindeki probiyotikler ile ishal başta olmak üzere birçok salgın hastalığın önüne geçilebiliyor.

Bakteri denince çoğu insanın aklına zararlı bir mikroorganizma gelse de vücudumuzda hem zararlı hem yararlı birçok bakteri bulunuyor. Bağırsaklarımızda, vücut hücre sayımızın 10 katı kadar bakteri yaşarken bağırsaktaki yararlı ve zararlı bakteri dengesizliği birçok hastalığa yol açabiliyor. Sindirim sistemi hastalıkları başta olmak üzere karında gaz, şişkinlik, kabızlık ve ishal vb. birçok rahatsızlığın bağırsak bakteri dengesizliği sebebiyle ortaya çıktığı biliniyor. Bu dengesizliği ortadan kaldıracak en önemli çözümlerden birinin ise düzenli probiyotik kullanımı olduğu, konunun uzmanlarınca ifade ediliyor.

Bağırsak sisteminde doğal dengenin korunmasına ve yenilemesine yardımcı olmanın yanı sıra probiyotiklerin çok farklı faydaları da olduğunu ifade eden Probiyotik ve Prebiyotik Derneği Başkanı Prof.Dr. Tarkan Karakan; “Başta ishal olmak üzere birçok sindirim sistemi kaynaklı hastalıkta probiyotik kullanımının etkili olduğu klinik çalışmalarla kanıtlanmış bulunuyor. Yapılan birçok çalışmanın, faydalı mikroorganizmaları içinde barındıran probiyotiklerin enfeksiyona bağlı ishalin tedavisine yardımcı olabileceğini gösterdiği görülüyor. Ayrıca antibiyotik kullanımına bağlı ishalin önlenmesinde probiyotik kullanımının yararlı olduğunu gösteren birçok çalışma da bulunuyor. Bu yüzden özellikle salgın hastalıklara kapı aralayan mevsim geçişlerinin yaşandığı bu dönemde probiyotik kullanımına çok daha fazla ihtiyaç var” dedi

Probiyotiklerin bağırsak sağlığına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunu ifade eden Probiyotik ve Prebiyotik Derneği Başkanı Prof.Dr. Tarkan Karakan; “Bir kişi yılda 7 defa soğuk algınlığıyla karşılaşırken probiyotik kullananlarda bu oran 2-3’e düşüyor. Mevsim geçişlerinde daha da artan salgın hastalıklara karşı kalkan olan probiyotikler, ishalin önlenmesi ve tedavisinde de çok büyük bir fayda sağlıyor. Bu yüzden günümüzde çok kolaylıkla erişim sağlanan, etkisi kanıtlanmış tablet, kapsül ve sıvı formları da bulunan probiyotikleri düzenli olarak kullanmakta fayda var” diyerek probiyotik kullanımının ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan ishal başta olmak üzere çeşitli hastalıkların önlenmesi ve tedavisi veya mevsim geçişleri kaynaklı hastalıkların tedavisinde kullanılan antibiyotiklerin sebep olduğu ishalin tedavisinde probiyotikler bu açıdan büyük önem taşıyor. Tüm bu sorunlar güvenli, kullanımı kolay ve etkisi test edilmiş probiyotik ürünlerin kullanımı ile kolaylıkla aşılabilir ve kışa çok daha sağlıklı ve direnci kuvvetli bir metobolizme ile girilebilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !