Mevsim itibariyle yıpranan cildinize dolgu takviyesi

0
Yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek veya yüz kontürüne vurgu yapmak için kullanılan medikal dolgular için en çok sonbahar mevsimi tercih ediliyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur“ Yaş alma veya diğer nedenlerle yüzde oluşan çökmeler ve derin çizgilerde yüze dolgu uygulaması sıklıkla yapılır. Ayrıca yüz kontürünün bozulmaya başladığı durumlarda, dolgu maddeleri ile bu alanları doldurularak yüze diri ve genç bir görüntü sağlayabiliyoruz.

Özellikle mevsim itibariyle yazın yıpranan ve güneş ışının zararlı etkilerinden dolayı form kaybeden cilt için dolgu uygulamaları bir nevi toparlayıcı bir etki de yapıyor. Bu sebeple sonbahar mevsiminde estetik dolgu uygulamalarına hızla yükselen bir talep oluşuyor” ifadesinde bulundu.

Kalıcı dolgular yerine, geçicileri tercih edin

Medikal dolgular konusunda ayrıntılı bilgiler aktaran Op. Dr. Bülent Cihantimur “Dolgu maddeleri içerdikleri etken maddeye bağlı olarak geçici, kalıcı ve yarı kalıcı dolgu maddeleri olarak ayrılırlar. Kalıcı ve yarı kalıcı dolgu maddeleri sonrasında çeşitli komplikasyonlara yol açabilme riskinden dolayı çok fazla tercih etmiyoruz.

En sık uygulama yaptığımız geçici dolgulardır. Özellikle ilk kez dolgu yapılacak durumlarda geçici dolgu yaptırılıp görüntünün nasıl olduğunun kontrol edilmesi yaptıran kişinin sonuçtan memnun olmaması durumunda eski yüz şekline dönebilmesi olanağını sağlar” diyerek, bu şekilde yaşlandıkça değişen yüz ifadesine göre de kontür düzenlemesinin yapılabileceğini vurguladı.

Hyaluronik asit cilde nem verir

“En sık kullanılan geçici ve en sağlıklı olan dolgu malzemeleri hyalunorik asit içerenlerdir. Hyalunorik asit zaten cildimizde var olan ve cildin kendisi tarafından üretilebilen bir maddedir ancak yaş ile birlikte bu üretim gittikçe azalır ve özellikle yaz mevsimi sonrası son derece azaldığını gözlemleriz.

Bu nedenle ciltte azalan hyalunorik asidi dolgularla dışarıdan takviye edilebiliyoruz. Hyalunorik asit cildin su tutma kapasitesini arttırarak daha genç ve dolgun görünmesini sağlar” diyen Cihantimur ayrıca şunları ekledi: “Dolgu maddeleri yüzde en çok burundan ağza doğru inen nazolabial çizgilerine, dudaklara ve elmacık kemiklerine uygulanır. Bunun dışında çene kontürünün düzeltilmesi, gözaltı çökmelerinin azaltılması, derin kırışıkların hafifletilmesi durumlarında da tercih ediliyor”.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe