Üç adımda etkili 'Aile Boyu Fitness'

0
Çocukların birçok konuda ebeveynlerini model aldıklarını belirten Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton, “Anne babalar kendileri de aktif bir yaşam sürerek çocuklarını aktif olmaları için teşvik edebilirler. Eğer kendi vücudunuz hakkında olumsuz yargılarda bulunursanız, çocuklar bu sözleri cımbızla çekerler ve kendileriyle ilgili güvensizlik yaşamaya başlarlar” dedi. Clayton, aile boyu aktif bir yaşama teşvik edecek önerilerini paylaştı.

Çocuklar gelişiminin erken safhalarında fiziksel aktiviteleri öğrenirken ebeveynlerin de onlara örnek olmaları gerekiyor. Çocuklar temelde davranışlarını ebeveynlerini model alarak şekillendirirler. Bu durum vücudumuzun görünümü için de geçerli. Çocuklar ebeveynlerini, insanların gördüğü gibi görmez, selülit ya da fazlalıkları fark etmezler. Onlar anne babalarını sevginin ve mükemmelliğin vücut bulmuş hali olarak görürler. Ebeveynler kendi vücutları hakkında olumsuz yargılarda bulunursa çocuklar da bu sözleri adeta cımbızla çeker gibi alır ve kendileriyle ilgili güvensizlik yaşamaya başlarlar. Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton “Eğer çocuklarınızı küçük yaşta başarıya ulaşmaya koşullandırırsanız, yetişkin olduklarında da bu şekilde devam ederler.” diyor. Ebeveynlerin, sağlıklı ve aktif olmak arasındaki dengeyi olumlu bir şekilde tutturması gerektiğini belirten Clayton, aile boyu sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürdürmek için 3 önemli yöntemi paylaştı:

Olumlu Sözcükler Kurun

Seçtiğimiz sözcükler hayatımız için çok önemlidir. Arkadaşlıklarda, ilişkilerde, iş ilişkilerinde, vücudumuzla ilgili söylemlerimizde, kısacası her konuda olumlu bir dil kullanmak için doğru seçimler yapmamız gerekiyor. Her birimizin vücuduyla ilgili bir sorunu olabilir, ancak vücudumuzdaki kusurlardan bahsederken çocuklarımızı üzebiliriz. En zor günlerde bile güzelliğin içten geldiğini fark edip konuşurken olumlu cümleler kurmak gerekiyor. Meselelere her zaman olumlu yaklaşım geliştirmeye gayret edin.

Olumlu Düşünün

Vücudunuzla ilgili olumsuz fikirleriniz varsa, vücudunuza duyduğunuz güveni arttıracak olumlu ifadeler bulmaya çalışın. Kendinizi daha iyi hissetmek için rutininizde küçük değişiklikler yaptığınızda bu ifadeler çok daha anlamlı gelecektir. Örneğin, başka seçeneklerden mahrum kaldığınızı düşünerek sağlıklı beslenme tarzından korkulacak bir şeymiş gibi bahsettiğinizde, çocuklarınız sağlıksız besinlerin tüketiminin sınırlandırılmasına karşı olumsuz duygular geliştirebilirler. Denge bulmak kolay değildir. Genel sağlık durumunuz için neyin daha iyi olacağı konusunda düşünce yapınızı değiştirmek bu bakımdan kilit rol oynayacaktır. ‘Daha sağlıklı oluyorum’ veya ‘Aktif ve sağlıklı bir ebeveyn olmak için çalışıyorum’ gibi olumlu ifadeleri paylaşmaya gayret edin. Buna özellikle çocuklarınızın yanındayken dikkat etmelisiniz çünkü çocuklar ergenlik öncesinde söylediklerinizden çok fazla etkilenirler. Olumlu eylemlerin ve sözcüklerin olumlu düşüncelerle başladığını unutmayın.

Harekete Geçmeye Odaklanın

Bütün ailenin hareket etmesini sağlamak size bir angarya gibi görünmesin. Haftalık aktiviteleri bir alışkanlık haline getirdiğinizde, bu aktiviteleri aileniz ile birlikte gerçekleştirmeyi iple çekmeye başlayacaksınız. Çocukların spor faaliyetlerinin ebeveynlerin egzersiz yapması için mükemmel bir fırsat olduğuna inanıyorum. Çocuklar oyunla meşgulken, ebeveynler de sportif aktivitelerinde bulunabilirler. Çocuğunuz annesine veya babasına bakıp onun da egzersiz yaptığını gördüğünde, onun önünde harika bir örnek teşkil etmiş olacaksınız. Önce kendiniz aktif olun ve iyi hissetmeye başlayın, sonra yavaş yavaş ailenize de bu fikirleri aşılayın. Aşağıda başlangıç olarak kullanmanız için kolay bir egzersiz programına yer verdim!

Haftanın Egzersizi

1- Yürüyüş
2- Düşük Tempolu Koşu
3- Koşu
– Seviyenize göre yukarıdaki seçeneklerden ikisini seçin.
Not: Eğer daha önce egzersiz yapmadıysanız, 1 ve 2 numaralı seçenekleri tercih edin. Kendinizi hazır hissettiğinizde, 2 ve 3’e geçebilirsiniz.
– 45 saniye süreyle düşük numaralı egzersizi yapın ve sonra 30 saniye süreyle diğer egzersizi gerçekleştirin.
– Nefesinizi 30 saniye süreyle tutarak birkaç esneme hareketi yapın.
– Bu rutini 5 kez tekrarlayın.

Tempolu yürüyüş yapmaya hazır değil misiniz? 1 numarada yavaş yürüyün ve 2 numarada da hızlı yürüyüş yapın. Sürelere ve setlere uymaya özen gösterin ancak mevcut seviyenize göre koşu/düşük tempolu koşu/yürüyüş programında ayarlamalar yapabilirsiniz. Harekete geçmek düşünceyle başlar; bu yüzden olumlu düşünün, seçtiğiniz sözcüklerin düşüncelerinizle uyumlu olmasına dikkat edin. Bunun sonucunda, vücudunuz da olumlu karşılık verecektir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe