Ev işi yapan erkekler daha az seks yapıyor

0
Temizlik, yemek pişirme, bulaşık yıkama gibi ev işleriyle daha fazla uğraşan evli erkekler, bahçecilik veya ev onarım gibi işler yapan erkeklere göre daha az seks yapıyor.

İlginç ve düşündürücü gerçek, Washington Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde yapılan araştırmada ortaya çıktı. 4 bin 500 evli Amerkalı çiftin katıldığı araştırmada erkekler ve kadınların ayda ortalama beş kez seks yaptığı rapor edildi. Kadının geleneksel olarak ev işlerini yaptığı çiftlerde, kocanın ev işlerinin çoğunu yaptığı çiftlere göre ayda 1.6 kat fazla seks yapıldığı rapor edildi.

ARZU NESNESİNDEN ÇOK YARDIM ARKADAŞI

Sonuçları American Sociological Review dergisinde yayınlanan araştırmayı değerlendiren Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, ev işlerinin erkeğin rutin görevi haline dönüştüğü evliliklerde kadının kocasına karşı daha az erotize olabileceğini söylüyor. Başka bir deyişle, kadınlar kocalarının evde yardım etmelerini seviyor fakat erkeklerin iyi niyetli çabaları onları bir arzu nesnesinden çok yardım arkadaşına dönüştürüyor.

Araştırmaya göre, geleneksel evliliklerde kadınların cinsel tatminlerinin daha fazla olduğunu belirten Psikolog Başkak, "Çalışan çiftlerde, kadın daha fazla ev işi yapmasını eşinden talep edip bunu sık sık tartışma konusu yapıyorsa, erkekler yatakta soğuklaşabilir" uyarısında bulunuyor.

Siz de karınızın ev işlerinin bir kısmını üstlendiğinde bu durumun daha fazla sekse dönüşeceğini düşünen kocalardan biriyseniz, belki tekrar düşünmelisiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe