Hangi Lensi Seçeceksiniz?

0

Lens Kullanımının Tercih Edilme Sebepleri


Bilindiği üzere günümüzde artan bilgisayar ve telefon kullanımını bağlı olarak insanların göz sağlıklar olumsuz etkinleşmekte ve gözlük ve ya lens kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Lens teknolojisinin gelişmesine bağlı olarak İnsanlar görüntülerinde değişiklik yarattığını düşünerek gözlük kullanımı yerine kontakt lens kullanmayı tercih etmeye başlamışlardır. Lens kullanımı aşırı özen isteyen bir kullanım türü olmasının yanında çeşitli şekillerde dikkat edilmesi gereken birçok noktaya sahiptir.

Peki, doğru lens seçimi nasıl yapılmalıdır. Hangi lens çeşidi kullanılmalıdır. Bu sorulara cevaplandıralım.

Doğru Lens Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Doğru lensi seçebilmek için yapılması gereken en önemli şey göz rahatsızlığımızı engelleyen doğru numarada lens seçmektir. Bunu yapmak lens seçiminin en önemli ayağını oluşturmaktadır. Eğer doğru bir muayene yapılmadan alınan lens farklı rahatsızlıkların gözlerde ortaya çıkmasına sebep olur. Bunun yanında ayrıca boşuna masraf yaparak kendi cebimize zarar vermiş oluruz. Bu yüzden doğru lensin en önemli ayağı olan lens muayenesini atlamamak en önemli adım olacaktır. Bu durumdan sonra renk seçimi gelmektir.

Göz renginizi yansıtan kompakt bir lens mi seçeceksiniz yoksa farklı bir ten lens mi bu durumun belirlenmesi gerekir. Bu işlemlerin ardından lensi belirleyerek kullanmak çok önemlidir. Burada kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan beri taktığınız lensin benimsenmesidir.

Piyasada birçok marka modelde lens bulunmaktadır. Bu markalar içinde acuvue marka lenslerin sıyrıldığı bir gerçektir. Göz rengini de içine alan bir süreç içerisinde lens seçimini yaparken göz renginizi de göz önünde bulundurarak renk seçimini yapmalısınız. Günümüzde birçok insan sağlıktan çok estetik kaygısı taşıyarak kontakt lens kullanımı yapmaktadır. Burada estetik kaygılardan önce sağlık faktörünün gelmesi gerektiği unutulmamalıdır. Doğru lens seçiminin ardından doğru lens kullanımının geldiği de unutulmamalıdır.

Lens Seçiminin Sağlıklı Devam Etmesi İçin Yapılması Gerekenler


Doğru lens seçiminin ardından yapılması gereken en önemli şey, bu lensin doğru bir şekilde kullanılması olacaktır. Burada acuvue marka lens kullanımı diğerlerine göre en zahmetsiz olan lens kullanımları arasında gelmektedir. Bu yönüyle doğru lens kullanımının bir sonraki en önemli ayağı kesinlikle doğru lens kullanımı olmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe