Başparmak çıkıntısı güzelliğinize engel olmasın…

0
Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet, ayak başparmağı çıkıntısı olarak bilinen deformitelerin çözümü olduğunu söyledi. Binnet, yoğun iş temposunda seçilen çeşitli ayakkabıların ayak sağlığına etkisinin olduğunu belirtti.

DAR PABUÇLAR BAŞPARMAKTA DEFORMİTE YAPIYOR

Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet, ayak başparmağı çıkıntısı olarak bilinen deformitelerin çözümü olduğunu söyledi. Binnet, yoğun iş temposunda seçilen çeşitli ayakkabıların ayak sağlığına etkisinin olduğunu belirterek “Ayak estetiğini bozan ve kadınları rahatsız eden en önemli sorunların başında ayak başparmağındaki deformiteler yer alıyor.

Bu durum halk arasında da çıkıntı olarak ifade edilebiliyor. Bu rahatsızlığın ortaya çıkmasındaki en önemli iki etken ise; genetik altyapı ve uzun yıllar ön tarafı dar pabuçlar giyerek bunu tetiklemek. Günümüzde bunların çözümleri var. Çok uzun yıllardır bu doğrultuda başarılı ameliyatlar yapılıyor ve yapılan bu ameliyatlar aynı durumun bir daha yaşanmamasını sağlıyor” diye konuştu.

“Basit önlemlerle engellenebiliyor”
Yaşanan bu deformitelerin, özellikle yaz aylarının gelmesi ve kadınların açık ayakkabı seçme isteklerini engellediğini kaydeden Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet “Şayet bu konuda en ufak bir şey hissedilirse ayak parmakları arasına konulan makaralar ve lastikler ile ilerlemesi önlenebilir. Ancak durum ilerlerse kozmetik olarak da kötü bir görüntü oluşturur ve diğer parmakların da biyomekaniğini bozar. Çünkü başparmaktaki çıkıntı giderek ikinci parmağın altına girmeye başlar, dolayısıyla ayağın mekaniği ve basma şekli bozulur. Basit bir girişimle bunu çözmek günümüzde son derece kolay. Ortalama 3 hafta sonra istedikleri ayakkabıları yavaş yavaş giyebilirler." ifadelerini kullandı.

“Mekanik destekler ile iyi koşullar sağlıyoruz”
Prof. Dr. Binnet "Ayak yapısının bu kadar kolay bozulması biraz da yaşla ilgili bir olay" diyerek, şunları söyledi: "Ayakta bir dizi kemik var, hepsi birbirine bağlarla bağlanmıştır. Bu doğrultuda yaşla birlikte o bağların eski gücü kalmıyor. Hanımların hormonal dengelerindeki değişiklikler o bağların yavaş yavaş bırakılmasına neden oluyor. Ayağın mekaniği bozuluyor, basma şekli bozuluyor, buna bağlı olarak problemler yaşıyorlar. Bu doğrultuda artık günümüzde destek ürünleri hatta bilgisayar destekli ürünlerle ayağın basış şeklinin tespit edilmesiyle ona verilen mekanik destekler sayesinde mümkün olduğunca iyi yürüyebileceği koşulları sağlamaya çalışıyoruz."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !