Genetik kodlarınıza göre beslenin, kiloları dert etmeyin

0
Modern insanın en önemli sorunu kilo problemi. Obezite artık dünyada çözümü öncelikli bir sorun ve birçok ülke devlet politikalarını ve bütçelerini fazla kilolarla mücadeleye ayırıyor. 

Fazla kilo tedavisinin esası olarak dünya da kullanılan yeni trend ise nutrigenomik (beslenme genetiği) üzerine yapılan çalışmalar. Nutrigenomik (beslenme genetiği) kişiye özel DNA zincirinde bulunan genetik zayıflama kodlarının çözümlenmesi ile başarılı sonuçları elde etmeyi sağlıyor.

Liv Hospital Ulus’ta Nutri genomik (beslenme genetiği) ile ilgili detaylı analizler kişiye özel olarak yapılıyor. Liv Hospital Estetik, Plastik ve Rekonstriktüf Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Turgut, Kilo problemlerinin temelinde özellikle genetik yatkınlık, dengesiz beslenme, hareketsiz yaşam, yaş artışı ve strese bağlı hormon düşüklüğü gibi nedenler olduğuna dikkat çekiyor. Prof. Dr. Gürsel Turgut “Kişinin kilo verememe nedenleri dikkatlice değerlendirilerek, özel bir planlama yapıyoruz. Kilo veremeyen dirençli hastalar için genetik ve hormonal yapıları üzerinden detaylı DNA analizi ve değerlendirmeler yaparak, buna uygun beslenme ve egzersiz programı ile yüz güldürücü sonuçla elde ediyoruz. Böylece zorlanmadan sağlıklı kilo verilebiliyor ve uzun yıllar sağlıklı kilo korunabilir” diyor.

Genetik zayıflama programı öncelikle hormonları dengeliyor

Günümüzde gıdalar, genellikle yeterli miktarda protein, bitkisel yağ, vitamin ve mineral içermeyen basit karbonhidratlardan oluşuyor. Bu beslenme şekli, insülin üretimini arttırarak metabolizmamıza, hormonlarımıza, vücudumuza, kilo dengemize ve sağlığımıza zarar veriyor. Gıdaların yanlış seçilmesi sonucu insan vücudu gerekli besinleri alamıyor ve buna bağlı olarak metabolizma dengesizliği ve hormon yetersizlikleri ve kilo verememe gibi sorunları yaşar hale geliyor. İşte tam da burada devreye kişiye özel genetik zayıflama programı giriyor.

Bu programa başvuranlara, genetik haritasına göre özel bir beslenme programı hazırlanıyor. Kişiye özel öğünlerin belirleniyor, doğru gıda alımı sağlanması ile düzenli insülin salgılanıyor ve hormonlar dengeleniyor. Bunun sonucunda kişi, sağlıklı ve dengeli bir metabolizmaya sahip oluyor. Metabolik denge sağlandıktan sonra etkili kilo kontrolü devam ediyor.

Kişiye özel genetik zayıflama programı sonrasında sizi hangi neler bekliyor?

Kilo verme: Sadece beslenme değişikliği ile, diyet yapmadan, zayıflamaya destek ürünler ve ilaçlar kullanmadan sağlıklı biçimde kilo verebilirsiniz.

Canlılık ve güçlülük: Uyguladığımız anti aging kişiye özel beslenme programında özellikle bacak, popo, karın bölgesi kaslarının güçlendirilmesi, seksüel aktiviteyi arttıracak hormonal destek mekanizmalarının artırılması hedeflenir. Bu esasa göre tedavi planlanır. Beslenme şeklinin değişikliği genelde kişinin kendisini fiziksel ve psikolojik olarak daha iyi hissetmesini sağlar. Kişinin kendini daha sağlıklı ve canlı hissetmesi, psikolojisinin, fiziksel gücün ve konsantrasyonunun yükselmesine ve duygularının dengelenmesine yol açar. Beslenme düzenlenmesiyle birlikte, daha önce hissedilen yorgunluk yerini enerji artısına ve canlılığa bırakır. Ayrıca destekleyici egzersizlerle metabolizma güçlendirilebilir.

Sağlıklı bir cilt: Zayıflama sürecinde, yüzde ve vücutta görülen kırışıklıkların ve sarkmaların bu program uygulanırken oluşmadığı gözlenmiştir. Ayrıca bu programda, kas ve dokuların değil, vücudun yağlı kısımlarını zayıflaması söz konusudur. Bu yöntemle zayıfladığımızda cilt gergin ve güzel kalır.

Nasıl hazırlanmak gerekiyor?

Öncelikle beslenme konusunda doktorla bir görüşme yapılıyor. Laboratuvar tahlilleri doğrultusunda, tamamen kişiye özel bir beslenme programı hazırlanıyor. Bu program doğrultusunda, vücudu koruyacak olan kolay ve sorunsuz beslenme değişimi için gereken hazırlık yapmış olunuyor. En az iki hafta devam edecek olan sıkı dönemde, vücudunuz bu yeni ve sağlıklı beslenme programına hazırlanmış olur. Üçüncü aşamada, ikinci aşamada izin verilmeyen besin çeşitlerini ve miktarlarını, kontrollü̈ biçimde tüketmeye başlıyorsunuz. Bu süreçte, sizin için en uygun olan beslenme biçimini bulacaksınız.

Dengeli bir metabolizmaya kavuştuğunuzda, kendinizi daha iyi ve daha sağlıklı hissedeceksiniz. Yeni görüntüden memnun olduğunuzda koruma dönemine geçebilirsiniz. Artık, beslenme şeklinizi değiştirerek elde ettiğiniz başarı tüm hayatınıza yansıyacaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe