Uykusuzluğunuza derman olacak 5 besin…

0
Yoğun bir iş temponuz var, işten eve yorgun geliyorsunuz. Uyumanız için tüm koşullar da hazır ama uyuyamıyorsunuz. Yurtdışında yapılan bir araştırmaya göre magnezyum eksikliği uykusuzluğun bilinmeyen nedenlerinden biri. Bu durumda yardımınıza magnezyumdan zengin gıdalar yetişebilir.

Hastane Derindere Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Şeniz Toksoy'dan uykusuzluğa da iyi gelen magnezyumdan zengin besinleri öğrendik.

Ispanak: 100 gram başına 79 mg magnezyum içeren ıspanağı mümkün olduğunca yemeklerinize dahil etmeye çalışın. Özellikle çiğ hali daha fazla magnezyum barındırır. Hamile ve emziren anneler için de çok iyi bir magnezyum kaynağıdır. Ispanağın yanı sıra yeşil yapraklı bütün sebzeler lif, folat, potasyum ve A, C, E ve K vitaminleri açısından da zengindir.

Çikolata: Herkesin hayatına dahil etmek istediği ancak diyetini bozma korkusuyla kaçındığı çikolatanın özellikle kadınlarda menstrüasyon dönemlerinin vazgeçilmez krizi haline geldiğini; bu krizi kakao oranı %60 ve üzerinde olan bitter çikolatayla daha az kalori daha çok yararla atlatabileceğinizi biliyor muydunuz?

Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği, magnezyumun lezzetli ve besleyici bir kaynağıdır. 1 su bardağı kabak çekirdeği günlük magnezyum ihtiyacının %50'sini karşılar. Kabak çekirdeği tohumları 100 gram başına 262 mg'lık kuyruklu bir tohum içerir. Önceden paketlenmiş balkabağı tohumları satın alabileceğiniz gibi balkabağının kendisinden de elde edebilirsiniz. Sadece tohumları dışarı çıkarın, yıkayın ve sonra fırın içinde tarçın ve tuz ile istediğiniz seviyede kızartın. Tohumlarınız hazır olduktan sonra onları toz haline getirerek tatlılarınıza ve yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Avokado: Her besinle karıştırıldığında tat olarak uyum sağlayabilen avokado, sağlıklı yağların mükemmel bir kaynağıdır. 100 gram başına 29 mg magnezyum içerir.

Esmer pirinç: Bütün tahıllar, magnezyum içeriği ile bilinirler; ancak az miktarda tahıl ürünü, kahverengi pirinç kadar sağlıklıdır. Her 100 gram başına 43 mg magnezyum içerir. Glutensizdir, bu nedenle gluten hassasiyetine sahip olanlar için bile iyi bir alternatif olabilir. Ayrıca lif ve protein bakımından zengindir, hemen hemen her yemeğe uygundur. Yemeklerin magnezyum içeriğini artırmak için haftada birkaç öğün kahverengi pirinç ekleyebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe