Saç dökülmesine karşı şampuanlar ne kadar faydalı?

0
Saç dökülmesine karşı üretilen şampuanlar hakkında bilgi veren Estetik Cerrahi Uzmanı Bülent Cihantimur, şunları söyledi:

“Saç kaybı dengesiz saç büyüme döngüsüne bağlı gelişen bir durumdur. Saç büyüme döngüsünün çeşitli faktörlerden kaynaklanan sorunlar sebebiyle sekteye uğradığını bugünün teknolojisi ve saç incelemeleri konusunda yapılan araştırmalar ışığında artık biliyoruz.

Bu doğrultuda saç dökülmesine karşı şampuan çeşitlerine bakacak olursak seçeceğiniz şampuanlarda Doctor B Hair Fit Bakım Şampuanı’nda olduğu gibi, şu içeriklerin olmasına dikkat ediniz.

1. Bitkisel Kök Hücre Teknolojisi” kök hücre aktifleri sayesinde saç büyümesini direkt olarak etkiler. Saçların yaşam döngüsünü uzatır, daha uzun anagen ve daha kısa telogen evresi oluşumlarını destekler.

2. “Sulfate-Free Shampoo” ürün grubunu tercih edin. Tuz, boya, paraben, alkol ve formaldehit içermemesi de ürünün sağlıklı yönünü desteklemektedir.

3. Procapil bir değerli aktiflerden bir tanesi. Procapil saç köklerini uyarır ve bölgedeki damarları genişleyerek köklere gelen kan miktarını artırır. Kanlanmanın artışı saçın büyüme hızını ve kalitesini artırır.

4. Saw Palmetto ise, dökülmenin asıl sebebi olan hormon DHT ( Dihidrotestosteron) oluşumunu engeller.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe