Her yaşta güzel bir cilt için ipuçları.

0
Sağlıklı bir cilde sahip olmanın öncelikli şartı bilinçli beslenmedir. Peki cildimizin yıllara medyan okuması için yiyip içtiklerimize dikkat etmek dışında neler yapılabiliriz? 

İsveçli güzellik teknolojisi markası FOREO, sağlıklı bir cilde sahip olmak için her yaşta uygulayabileceğiniz önerilerden oluşan bir rehber hazırladı.

İşte her yaşta güzel bir cilt için ipuçları.

20'li yaşlar

Hormonların en üst seviyede olduğu yirmili yaşlarda cildiniz adeta altın çağını yaşar. Östrojen gibi gençlik hormonları cildinize her daim sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır. Ancak, yirmili yaşlarda bile ciltte kırışıklıklar oluşmaya başlayabiliyor. Bu nedenle cildinizin kir ve yağdan düzenli olarak arındırılması son derece önemlidir. Genç olmanın tüm avantajlarını sonuna kadar yaşayabileceğiniz bu yaşlarda cildinizin mükemmel görünmesini sağlamak için sigara içmekten kaçınmak ve yeterince uyumak gibi temek sağlıklı yaşam ritüellerine dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

30'lu yaşlar

Otuzlu yaşlarla birlikte artık sağlıklı beslenme düzenine tamâmen geçme vakti geliyor... Sağlıksız besinler bu yaşlardan itibaren cildinizi eskiye göre çok daha fazla etkilemeye başlıyor. Ancak yüksek protein içeren ürünler, balık, deniz mahsulleri, tofu, vitamin bakımından zengin meyve ve sebzeler tüketmek ve bol su içmek cildinizin yaşlanmasını geciktirip çok daha diri görünmesini sağlayacaktır. Otuzlu yaşlar, Luna 2 gibi ciltteki yaşlanma belirtilerini gidermenize yardımcı olan ürünleri düzenli kullanma alışkanlığı geliştirmek için en ideal döneminiz.

40'lı yaşlar

Kırklı yaşlarda cildimizdeki yaşlanma belirtilerini durdurmak mümkün olmasa da yavaşlamasını sağlayabiliriz. Balık yağı, faydalı yağlar bakımından zengin yiyecekler cildinizin elastikiyetini korumasına yardımcı olacaktır. Canlı renklere sahip meyve ve sebzeler vücudunuzda serbest radikallerin yol açtığı tahribatı azaltacak, protein bakımından zengin besinler hücrelerinizin onarılmasını destekleyecektir. Kırklı yaşlarda diri bir cilt için, ayrıca şeker ve yüksek glisemik karbonhidratlardan uzak durmaya özen göstermelisiniz. Cildinizi kir ve yağdan düzenli olarak arındırmayı ve yaşlanma karşıtı masaj hareketlerini uygulamayı ihmal etmeyin.

50'li ve 60'lı yaşlar

Ellili yaşlarda artık menopozun da etkisiyle ciltteki dönüşüm eskiye göre beş kat daha hızlı ilerler. Bu biraz heves kırıcı olsa da bununla başa çıkmak imkânsız değil! Östrojen seviyesinin azalması cildinizde kurumaya yol açar. Hiyalüronik asit, seramider, gliserin ve shea yağı içeren formüller cildinize ihtiyacı olan nemi geri kazandıracak ve kurumasının önüne geçecektir. Önerimiz ise, bu tip ürünleri kullanırken cildinizin maksimum emilimi sağlamasına yardımcı olacak cilt bakımı ve yüz masajı ürünlerini kullanmanız.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe