Çalışanların Yaratıcılığını ve İşinizin Verimliliğini Artıracak Ofis Mobilya Fikirleri

0
Ofis çalışanları uyanık olduğu zaman diliminin %60’ını ofislerde geçirmektedir. Yani ofislerde geçirilen zaman evde ve sosyalleşerek geçirilen zamandan çok daha fazladır. Ofisler de doğal olarak çalışanların verimliliğini ve yaratıcılığını etkilemektedir. Bu nedenle çalışanlarından yüksek verim almak ve çalışanlarının yaratıcılığını artırmak isteyen işverenlerin ofis dekorasyonlarını dikkatle hazırlamaları gerekmektedir. Peki, çalışanların ofis içindeki verimliliğini artırmak için ofis dekorasyonlarının nasıl olması gerekmektedir? Gelin inceleyelim.


Ergonomik Ofis Mobilyaları Tercih Edin

Çalışanların rahat bir ortamda çalışmaları verimliliklerini ve yaratıcılıklarını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle ergonomik ve kullanışlı yapılardaki ofis mobilyaları ile çalışanlarınızın verimliliğini artırabilirsiniz. Rahat bir pozisyonda oturulmasını sağlayan masa ve sandalyeler, geniş toplantı masaları, kullanışlı ve kolay ulaşılabilir dolaplar kullanarak işlerinizdeki karlılığı artırabilirsiniz. Çünkü dar ve yanlış oturma şekline sebep olan masa ve sandalyelerde çalışmak kişileri çok rahatsız edecektir. Bu durum da doğal olarak işlerinizin aksamasına ve hatalara yol açacaktır.

Ofis Duvarlarında İlham Veren Sözler Kullanın

Çalışanlarınıza verdiğiniz değeri ve onları motive etmek için çaba gösterdiğinizi ofis dekorasyonları ile gösterebilirsiniz. Ofis duvarlarında yer alan ve çalışanlarınızı motive eden yazılar bulundurmak hem dekorasyon açısından hem de verimlilik açısından oldukça önemlidir. Çalışanlar gün içinde kendilerini motive eden bu cümleleri görerek cümleleri benimseyecek ve hayatlarına adapte edecektir. Metal ya da ahşap ve şık bir tipografi ile hazırlanan bu cümleler ile ofisinizde hoş bir dekorasyon oluşturmanız da mümkündür.

Aydınlatma ile Verimli Bir Ortam Yaratın

Aydınlatma, ofis çalışanları için en önemli hususlardan bir tanesidir. Doğru aydınlatma iş verimini artırırken yanlış aydınlatma ise çalışanların verimini fazlasıyla düşürebilir. Yapılan araştırmalar aydınlık ortamda çalışmanın daha verimli olduğunu söylese de bu durum kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Bir kişi aydınlık ve ferah bir ortamda çok daha rahat çalışabilirken başka bir kişi loş bir ortamda daha verimli çalışabilmektedir. Bu durumda herkesi memnun etmek pek mümkün değildir. Bu nedenle çoğunluğa uygun bir şekilde ofis aydınlatmasını sağlayabilirsiniz.

Yapılan İşler ile İlgili Bir Pano Bulundurun

Ofisinizde bulunduracağınız ve vizyon panosu olarak adlandıracağınız bu panolar çalışanların işlerinizi unutma gibi durumları ortadan kaldıracaktır. Kimin hangi işi ne zamana kadar yapacağını bulunduran pano hem çalışanların hem de yöneticilerin işlerini kolaylaştırır. Ofis dekorasyonunuza uygun olarak mutlaka bir pano kullanmalısınız.

Bitkiler ve Mumlar ile Ofislere Hoş Bir Hava Katabilirsiniz

Bitki, çiçek ve mumlar ofislerinizin daha ferah ve çok daha doğal bir yapıda olmasını sağlar. Çiçek ve mumların yaydığı koku ve hoş görüntü ofislerinizi güzelleştirirken çalışanların rahatlamasına da yardımcı olur. Bu nedenle ofislerinizde çok ağır kokuya sahip olmayan ve rahatlatıcı bir etkisi olan çiçek ve mumlar kullanabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe