Sağlık Raporları Ücretleri

0
İş başvurularında olmazsa olmazlardan biri de sağlık raporlarıdır. Sağlık raporları iş verenin işe alacağı kişi ile ilgili önem verdiği bir belgedir. Bu belgeyi almak için çeşitli hastahanelere başvuru yapılması gerekilmektedir. Sağlık raporları ücretleri hastahaneye ve bölgelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Devlet hastahanelerinden alacağınız sağlık raporu için ekspertiz bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Sadece doktor muayene ücretleri karşınıza çıkacaktır. Bu ücret eczanelerde ilaç alımları esnasında sizlere söylenecektir. Sağlık raporu almak için uzun zamanı olmayan kişiler genellikle özel hastahaneleri tercih etmektedir. Özel hastahanelerde sağlık raporu almak ücretsiz değildir. Belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Bu ücret de hastahanelerin özellikelrine ve kapasitesine göre değişiklik gösterse de yaklaşık olarak 300 tlden başlamaktadır.

Sağlık raporları ücretlerine etki eden en önemli durum sizlere yapılacak olan ekstra tetkiklerdir. Bu tetkikler iş veren tarafından belirlenmiş olan özel tetkikler olabilmektedir. Genel sağlık raporlarında detaylı olarak bütün incelemeler yapılmaya bilmektedir. Doktorlar yüzeysel kontorollerini yaptıktan sonra kan değerlerinde bir aksilik görmezse ultrasaon veya diğer işlemleri yaptırmaya bilir. Bu kontrollerin yaptırılması özel hastahanelerde ekstra ücrete tabi olunabilir. Devlet hastahanesinden veya özel hastahanelerden alacak olduğunuz sağlık raporlarının her yerd egeçerliliği vardır. Yalnızca dikkat edilmesi gerekilen konu bu raporun süresinin geçmemiş olmasıdır. Sağlık raporunun geçerlilik süresi 2 ay olarak belirlenmiştir. Bu ayı dolduran kişilerin tekrardan sağlık raporu almaları gerekmektedir.

Sağlık raporları için kişilerden istenilen herhangi bir belge yoktur. Yapılması gereken tek şey bir hastahaneye sağlık rraporu alınmak istendiğinin belirtilmesidir. Hastahanelerde gerekli işlemler uygulanmaya başlanacaktır. Sağlık raporları için belirtilmiş olan özel muayeneler varsa bu muayeneler de sağlık raporuna eklenmektedir. Yapılan bütün işlemler son olarak heyette toplanmaktadır. Heyetin verecek olduğu karar sağlık raporunuzun kaderini belirleyecek olan son karardır. Burada kişi heyetin önüne çıkmakta ve diğer doktorlar da yapılan tetkikleri incelemektedir. Eğer ciddi bir sorun tespit edilirse sağlık raporuna olumsuz durum olarak kayıt edilmektedir. Olumsuz durumların olduğu sağlık raporları iş başvurularında değerlendirmeye alınmamaktadır. Bu ibareyi yazmadan önce ilaçla tadavisine bakılması mantıklı olacaktır.

http://www.marmaratip.com.tr/

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe