Bebeklerin ayaklarını olumsuz etkiliyor

0
Türkiye’nin en büyük ayakkabı perakendecisi olan FLO, tüketicilerin ayak konforu için FLOtomic ile önemli bir proje başlatırken, Podolog Derya Çoban ile gerçekleştireceği etkinlikler ve hazırladığı içerikler aracılığıyla ayak sağlığı konusunda tüketicileri bilinçlendirmeye devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük ayakkabı perakendecisi FLO; yeni markası “FLOtomic” ile ayak sağlığına ve konforuna verdiği önemi bir kez daha ön plana çıkartırken mağazalarında başlattığı ücretsiz ayak analizleriyle tüketicilerin ayak yapıları hakkında bilgi vererek, onlara doğru tabanı kullanmaları konusunda öneride bulunuyor. FLO aynı zamanda ayak sağlığı danışmanı Podolog Derya Çoban aracılığıyla da ebeveynleri, bebek ayak sağlığı konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Bebeklerin dünyaya genelde sağlıklı ayaklarla geldiğini belirten Podolog Derya Çoban, yeni doğmuş bir bebeğin ayaklarının bir yaşına kadar ağırlık taşıyacak ve vücudu destekleyecek bir hareket organı olarak geliştiğini belirtiyor. Bu süreçte bebeklerin ayakları kuvvetleniyor ve yürümek için duyusal olarak da hazırlanıyor. Bebekler 6’ncı aydan itibaren ayaklarını keşfetmeye başlıyor ve topuklar vücudun ağırlığını taşımak için gelişmeye başlıyor.

Bebeklerin ayak tabanlarının kalın, yastıksı bir yapıyla donandığını belirten Çoban, bu yapının ayağa düz taban görünümü verdiğini fakat tabana binen baskıyı azaltarak yürümeye yardımcı olduğunu belirtiyor. 3’üncü yaşın ikinci yarısında ayak kemerinin tamamen oluşmasıyla düz taban görünümü kayboluyor ve ayağın sağlıklı gelişimi altı yaşına kadar omurganın gelişimiyle paralel olarak devam ediyor.

Çoban, bu süreçte ebeveynlerin bebeklerin ayak gelişimini dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarıyor ve yapılmaması gerekenlere değiniyor.


  1. Bebeklere dar, parmaklarını hareketsiz bırakacak çorap giydirilmemelidir.
  2. Bebekler hızla büyüdüğü için tulumların ayakları engelleyecek küçüklükte olmamasına özen gösterilmelidir. Sürekli sıkıştıran tulumların yaratacağı basınç, parmak rahatsızlıklarına ya da bebeklerde tırnak batmasına neden olabilir.
  3. Emekleme ayakkabıları bebeklerin düzgün postürde durmalarına ve basmalarına engel olur. Sadece soğuğu önlemek için en iyi alternatif kaygan olmayan ve sıkışık olmayan elastik çoraplardır. Sıcaklık yeterli ise mümkün olduğunca bebekler çıplak ayakla emeklemelidir.
  4. Bebek yürüme ayakkabıları su geçirmedikleri ve ayakları korudukları sürece yardımcıdır. Genellikle sağlam yapılmış bir taban yapısı ile üretilen bu ayakkabılar çocukların ilk ayakkabısı olmaya uygun değildir. Sert bir kalıp içinde kalan ayaklar pasif hale gelir. Ayak iskeletinin oluşumu, kasların güçlenmesi ve sağlıklı olabilmesi için ayakların ayakkabı içinde rahat hareket edebilmesi gerekir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !