Böcek, Haşere Ve Tahta Kurusu İlaçlama

0
Haşereler ve tahta kuruları yaşamın bir parçasıdır. Herkes muhtemelen bir noktada evlerinde onlarla uğraşmak zorunda kalacak. Geçmişte, doğal eğilim kimyasalları kullanarak zararlıları ortadan kaldırmaktı. Bununla birlikte, artık geçmişin haşere kontrol kimyasallarının çoğunun toksik olduğunu biliyoruz.

Haşereleri ortadan kaldırmak için bugün kullanılan kimyasallar çok daha güvenlidir. Daha güvenli bir haşere kontrolü için bazı faydalı ipuçları mevcuttur. Fırmamızda Böcek Avcısı Sağlık Bakanlığı Onaylı ilaçlar kullanmaktadır. Hizmetler hakkında deha detaylı bilgi almak için www.bocekavcisi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Böcek, Haşere ve Tahta Kurusu İlaçlama

Böcek öldürücü ilaçlar, böcekleri öldürmek için kullanılan herhangi bir toksik maddedir. Bu tür maddeler öncelikle ekili bitkileri istila eden haşereleri kontrol etmek ve hastalıklı böcekleri ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Böcek ilaçları kimyaları, toksikolojik etkileri veya penetrasyon tarzları temelinde çeşitli yollardan herhangi biriyle sınıflandırılabilir.

Mide zehirleri, fumigantlar ve temas zehirleri böcek ilaçlarının türleridir. Sentetiklerin yanı sıra, bitkilerde doğal olarak bulunan böcek, haşere ve tahta kurusu için oldukça etkili bazı organik bileşiklere ve bazı inorganik bileşiklere, organik tarım uygulamalarında izin verilmektedir.

Çoğu böcek ilacı, bitkilere ve böcekler tarafından geçilen veya beslenen diğer yüzeylere püskürtülür veya tozlanır. Mide zehirleri sadece ağızdan yutulduğunda toksiktir ve tırtıllar, böcekler ve çekirgeler gibi ağız parçalarını ısırtan veya çiğneyen böceklere karşı en faydalıdır. Başlıca mide zehirleri arseniklerdir. Paris yeşili olarak bilinen bakır asetoarsenit, kurşun arsenat ve kalsiyum arsenat ve sodyum florür ve kriyolit gibi flor bileşikleri mide zehirlerine örnektir.

Sentetik Böcek İlaçları

Sentetik temaslı ilaçlar günümüzde en fazla kullanılan haşere ilaçlama yöntemidir. Genel olarak böceklere kolayca nüfuz ederler, ev ilaçlama için birçok çeşidi mevcuttur ve çok çeşitli türler için toksiktirler. Ana sentetik gruplar klorlu hidrokarbonlar, organik fosfatlar ve karbamatlardır. Klorlu hidrokarbonlar, çeyreye zararlarından dolayı kullanılmamaktadır.

Organik fosfatlar günümüzde böcek öldürücülerin en büyük ve en çok yönlü sınıfıdır. Bu sınıfta yaygın olarak kullanılan iki bileşik parathion ve malathion; diğerleri Diazinon, naled, metil paration ve diklorvosdur. Organofosfatlar genellikle çok az kalıntı etkiye sahiptir. Genellikle klorlu hidrokarbonlardan çok daha toksiktirler. Organofosfatlar, sinir sisteminin işleyişinde gerekli olan kolinesteraz enzimini inhibe ederek böcekleri öldürür.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !