Tatilde dijital detoks zor!

0
Tatilde dijital detoks zor!


Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online araÅŸtırma ÅŸirketi DORinsight tarafından yapılan ‘Tatil yaparken sürdürülen teknolojik alışkanlıklar’ baÅŸlıklı araÅŸtırmanın sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 97’si cep telefonu olmadan tatil yapamayacağını söyledi.

Tatil için gidilen her yerde yanımızda olduÄŸunda iyi hissettiren teknoloji harikalarını katılımcıların yüzde 68’i eÄŸlence amaçlı kullanırken, yüzde 66’sı ise bugüne kadar herhangi bir tatilinde dijital detoks yapmadığını belirtti.

Tatilde çalışma hayatının tüm stresini atmayı planlıyor olsanız da giderek hayatımızda daha büyük yer kaplayan cep telefonları sayesinde teknolojiden tamamen kopmanız mümkün deÄŸil! Hitay Holding bünyesinde bulunan, Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online araÅŸtırma ÅŸirketi DORinsight, “Tatil yaparken sürdürülen teknolojik alışkanlıkları” araÅŸtırdı. 22 Temmuz-13 AÄŸustos tarihleri arasında online olarak tamamlanan araÅŸtırmaya; Türkiye temsili, ABC1C2DE sosyo-ekonomik segmente mensup çalışan 6.241 kiÅŸi katıldı.


Cep telefonsuz tatile çıkmam!

Yapılan araÅŸtırmada, katılımcıların yüzde 97’si tatile çıkarken yanlarına mutlaka en az bir tane teknolojik ürün aldıklarını belirtti. “Onsuz tatil yapamam” denilen teknolojik ürünler sorulduÄŸunda, katılımcıların yüzde 96’sı cep telefonu, yüzde 53’ü taşınabilir ÅŸarj aleti, yüzde 37’si diz üstü bilgisayar, yüzde 31’i tablet, yüzde 29’u fotoÄŸraf makinesi, yüzde 20’si giyilebilir teknolojiler (Akıllı saat, akıllı bileklik, kulaklık, vb.), yüzde 16’sı dijital kamera/aksiyon kamerası, yüzde 14’ü taşınabilir hoparlör, yüzde 7’si araç kamerası, yüzde 5’i ise e-kitap okuyucu ÅŸeklinde yanıt verdi.


Teknoloji, en büyük eğlence aracımız

Ankete katılanların yüzde 68’i tatilde eÄŸlence, yüzde 64’ü bilgi, yüzde 60’ı ihtiyaç, yüzde 36’sı iÅŸ, yüzde 20’si güvenlik amaçlı teknolojik ürün kullanmayı tercih ettiklerini söyledi.

Katılımcıların yüzde 69’u teknolojinin seyahatlerine hızlı planlama, yüzde 65’i dünyaya baÄŸlı kalmayı saÄŸladığını, yüzde 54’ü kolay rezervasyon, diÄŸer bir yüzde 54’lük kesimi ise verimlilik kattığını belirtti.

Katılımcıların yüzde 71’i tatilde teknoloji kullanımının tatil alışkanlıklarını olumlu, yüzde 4’ü olumsuz etkilediÄŸini, yüzde 25’i ise herhangi bir etkisi olmadığını söyledi. Katılımcıların yüzde 41’i bu yıl tatile çıkmadan önce satın almak istedikleri bir teknoloji ürünü olduÄŸunu ifade etti.


Dijital detoksu tercih edenler azınlıkta

Katılımcıların yüzde 68’i tatilde konakladıkları yerde Wi-Fi ağı üzerinden baÄŸlanmayı güvenli bulunurken, yüzde 66’sı ise bugüne kadar herhangi bir tatilinde dijital detoks (belirlenen zaman aralığında tüm internet ve teknoloji eriÅŸimi kısıtlanarak zihinsel ve bedensel arınma) yapmadıklarını söyledi. Anket sonucuna göre, katılımcıların yüzde 62’si bu yıl çıktıkları tatilde de dijital detoks yapmayı düşünmüyor.

Katılımcıların yüzde 85’i tatile çıkmadan önce, tatille ilgili kullandıkları herhangi bir online ve offline uygulama olmadığını, yüzde 15’i ise bu tarz uygulamalar kullandığını belirtti.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe