“Nestlé Gold Corn Flakes’li Kahvaltılar İyi Ki Var!”

0

“Nestlé Gold Corn Flakes’li Kahvaltılar İyi Ki Var!”

Tüm ailenin severek tükettiği Nestlé Gold Corn Flakes ve Nestlé Gold Honey Flakes yenilenen paketleriyle raflarda yerini aldı. Demir, kalsiyum, lif ve 5 ayrı vitamin kaynağı tam tahıllı mısır gevrekleri ile ailece hem lezzetli hem de besleyici kahvaltının tadını çıkarın.  Ballı ve sade mısır gevreklerini süt, meyve veya kuruyemişle dilediğiniz gibi renklendirerek lezzetli öğünler hazırlayabilir, birçok farklı tarif deneyebilirsiniz. 

Sade ve ballı olmak üzere iki ayrı lezzet seçeneği sunan Nestlé Gold Corn Flakes ve Nestlé Gold Honey Flakes ürünleri yeni paketleriyle raflarda yerlerini aldı. Aynı zamanda ürünlerin reçeteleri geliştirilerek glukoz şurubu şeker ile değiştirildi. 5 ayrı vitamin içeren Gold Corn Flakes tam tahıllı gevrekler, düşük yağ oranı ile de dengeli beslenmenize destek oluyor.


 

Nestlé Gold Corn Flakes ve Nestlé Gold Honey Flakes ile farklı öğünler için lezzetli tarif önerileri:


 

Gold Corn Flakes ile fırında nefis çıtır tavuk (3 kişilik)

1 porsiyon: 580 kcal

6 adet tavuk baget, 3 adet yumurta, 1,5 su bardağı Gold Corn Flakes, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber ile üç kişilik, fırında nefis çıtır tavuklar hazırlayabilirsiniz. Öncelikle yumurtaları bir kapta çırpın. Gold Corn Flakes’i iyice öğüttükten sonra tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle karıştırın. Bagetleri önce yumurtaya, sonra Corn Flakes karışımına bulayın. Fırın tepsisine koyduğunuz yağlı kâğıdın üzerine bagetleri dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Ailece yiyebileceğiniz akşam yemeğiniz afiyet olsun!

 

Gold Corn Flakes’li mini altın tavuk burgerler (6 kişilik)

1 porsiyon: 408 kcal

Altı kişilik mini tavuk burgerler için 450 gram tavuk veya hindi kıyması kullanabilirsiniz. 250 gram öğütülmüş Gold Corn Flakes, ince doğranmış 1 küçük soğan, ince kıyılmış 1 diş sarımsak, ½ çay kaşığı kurutulmuş fesleğen, 1 çay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 1 tutam karabiber ve burger ekmeği ihtiyacınız olan malzemelerin geri kalanı. Büyük bir kasede burger eti için gerekli malzemeleri iyice karıştırın ve 6 adet köfte haline getirin. Tavada orta derecede pişirdikten sonra burger ekmeğinin üzerine köfteyi yerleştirin. Dilerseniz üzerine marul, domates, turşu ve sosları ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Gold Corn Flakes’li sevimli kurabiyeler (16 porsiyon)

1 porsiyon: 170 kcal

Sevimli kurabiyeler için gerekli malzemeler; 200 gram Gold Corn Flakes, 100 gram tereyağı, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 çay bardağı kuru üzüm. Sevimli kurabiyeler için yumuşayana kadar tereyağ ve şekeri çırpın. Üzerine yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine un, kabartma tozu ve kuru üzüm ekleyerek karıştırmayı sürdürün. Hamurunuzu yassı toplar haline getirerek üzerini Corn Flakes ile kaplayın. Tepsiye fırın kağıdının üzerine dizin ve önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika boyunca 175 derecede pişirin. Afiyet olsun.

 

Gold Honey Flakes ile yeşil smoothie bowl (1 kişilik)

1 porsiyon: 368 kcal

Tek kişilik yeşil smoothie bowl için gerekli malzemeler; 3/4 kase (150g) yoğurt, ½ orta boy muz, ½ adet kivi, 6-7 yaprak ıspanak, isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı bal, 3 yemek kaşığı Gold Honey Flakes, küp şeklinde kesilmiş 4 adet çilek, 1 tatlı kaşığı kırılmış badem. Hazırlamak için yoğurt, muz, kivi, ıspanak ve balı pürüzsüz hale gelene kadar blender’da karıştırın. Kaseye aktardığınız karışımınızı Gold Honey Flakes, çilek ve bademle süsleyin. Spor sonrasında bu lezzetli fit atıştırmalığınızdan vazgeçemeyeceksiniz.

 

Gold Corn Flakes ile muhteşem balık taco (8 Kişilik)

1 porsiyon: 331 kcal

Balık taco için 300 gram Gold Corn Flakes ve 450 gram beyaz balık filetosu başlıca malzemelerden. 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, ½ çay kaşığı tuz, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı bitkisel yağ (30 ml), 8 orta boy tortilla ekmeği, 1 orta boy avokado, 8 yaprak marul, 1 adet misket limonu da gerekli malzemeler listesinde yer alıyor. 8 kişilik balık tacoyu hazırlarken bir tabakta öğütülmüş Corn Flakes’i, limon kabuğu rendesini ve tuzu karıştırın. Ayrı bir tabakta yumurtaları çırpın. Balık filetolarını önce yumurtaya sonra da gevrek karışımına bulayın. Yapışmaz tavada yağı ekleyip balıkların iki tarafını da orta derecede 6-8 dakika kızarttıktan sonra küçük parçalara ayırın. Tortilla ekmeklerini ısıtın ve içerisine balık, avokado ve marul ekleyin. Üzerine misket limonu sıkarak servis edin. Dilerseniz yanına salsa sosu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Nefis havuçlu tarçınlı mini kekler (12 kişilik )

1 porsiyon: 120 kcal

12 kişilik mini kekler için gerekli malzemeler Gold Honey Flakes, 3 yumurta, ½ çay bardağı şeker, 2 buçuk çay bardağı tam buğday un, 1 su bardağı Nestlé, 1 orta boy havuç, 1 tatlı kaşığı tarçın, 3 yemek kaşığı bitkisel yağ, ½ çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket şekerli vanilin. Mini keklerinizi hazırlamak için geniş bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Havucu soyun ve rendeleyin. Gold Honey Flakes’i elinizle ufalayın. Tüm malzemeleri kaba ekleyerek 1 dakika kadar daha çırpın ve küçük kek kalıplarına karışımı dökün. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !