Sağlığına Dost 4 Detoks Suyu Tarifi

0
Sağlığına Dost 4 Detoks Suyu Tarifi

Detoks suyu, içerisinde vücuttaki toksik maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olacak, vücudun ihtiyaç duyduğu demir, iyot, çinko gibi mikro besin değerleri bulundurur. Bunun yanı sıra detoks suları kilo vermeye yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve günlük hayattaki enerjiyi artırır. Başta böbrekler olmak üzere tüm vücudun sağlığı için günde en az 2.5 litre su içmek gerekiyor. Eğer günlük hayatında spor yapıyorsan günde içmen gereken su miktarı da buna bağlı olarak artacaktır. Yeterli miktarda su içmek metabolizmayı hızlandırmakla birlikte cilt hücrelerini de tamir ederek daha parlak ve canlı bir cilt tabakası oluşmasına yardımcı olur. Hal böyleyken maalesef çoğu insan gün içerisinde bu miktarda su içmekte zorlandığından yakınıyor. Sadece zayıflamak değil, eğer günlük yeterli miktarda su tüketme alışkanlığın yoksa aromalı detoks suları sana yardımcı olabilir.

Tatlı tüketme isteğini ve aşırı iştahı kesen detoks suyunun etkisini gördükten sonra yanından ayırmak istemeyeceksin. Zayıflamak için tadı kötü karışımlara maruz kalmak zorunda da değilsin. Detoks suyu hazırlamak için tamamen tercihe bağlı olarak seçilen meyve-sebzeler kullanılabilir. Biz senin için 4 farklı detoks suyu tarifleri hazırladık. En lezzetli detoks suyu nedir, farklı tarifler arıyorum diyorsan, seni şöyle alalım…

Zencefilli Detoks Suyu

Zencefilin faydaları çok eski zamanlardan beri bilinir. Metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarına çok iyi gelir. Düzenli uygulayacağın bu tarif zayıflamana ve hayal ettiğin fit vücuda kavuşmana yardımcı olacak.

Malzemeler:

1 litre oda sıcaklığında su
1 elma
3 dilim kadar taze zencefil
1 tatlı kaşığı karanfil

Malzemeleri dilimleyerek sürahiye aldıktan sonra gönül rahatlığıyla tüketebilirsin.

Metabolizma Hızlandırıcı Zayıflatan Detoks Suyu

Maydanoz zayıflamaya yardımcı olmanın yanında cildi sıkılaştırmada da etkilidir. Limon içerisinde bulunan sitrik asit sayesinde sindirim temizleyici özelliğe sahiptir. Salatalık ise vücutta oluşan ödemi engeller ve cilde oldukça iyi gelir.

Malzemeler:

1 ılık (oda sıcaklığında) su
1 limon
1 demet taze maydanoz
1 salatalık

Malzemelerini sürahiye alıp biraz beklettikten sonra gün içinde tüketebilirsin.

Yağ Yakıcı Greyfurtlu Detoks Suyu

Greyfurt, C vitamini ihtiyacını karşılarken yağ yakıcı özelliğiyle zayıflamaya oldukça yardımcı olur. Bu sayede göbek, bacak, basen gibi bölgelerdeki yağlara elveda diyeceksin. Üstelik antioksidan bir meyve olan greyfurt, vücuttaki toksik maddelerden arınmaya yardımcı olur. Tarif içerisindeki salata ise idrar sökücü bir etkiye sahiptir.

Malzemeler:

1 lt ılık (oda sıcaklığında) su
1 salatalık
1 greyfurt

Hafiflemeni Sağlayacak Detoks Suyu

Eğer düzenli su içme alışkanlığın yoksa bu tarif tam sana göre. Özellikle sıcak yaz günlerinde keyifle tüketebileceğin bu detoks suyu hem enerjini yükselterek ferah bir his yaşatacak hem de yağ yakmanı kolaylaştıracak.

Malzemeler:

2 litre su
1 adet portakal
1 adet misket limon
3 çay kaşığı fesleğen

İyice yıkadığın malzemeleri ekleyerek hazırladığın bu suya dilersen buz ilave ederek keyfine keyif katabilirsin.

Sağlığına Dost 4 Detoks Suyu Tarifi

Detoks suyunu gün içerisinde dilediğin kadar kullanabilirsin. Fakat eğer kilo vermek amacıyla tüketiyorsan yemeklerden önce içmen daha hızlı doymana ve uzun süreli tokluk hissi yaşamana fayda sağlayacaktır. Vücuttaki toksik maddelerden arınmak için ise gün içinde belirli aralıklarla detoks suyundan tüketmelisin. Meyve içerikli suları içmeden önce yaklaşık 12 saat boyunca beklettikten sonra kullanabilirsin. Eğer otlu bir detoks suyu tercih ediyorsan bu bekleme süresi 4-5 saat olmalıdır. Böylece vitamin ve mineraller suya iyice nüfuz etmiş olacaktır.

Detoks suyu hazırlarken kullanacağın ürünlerin kalitesinden mutlaka emin olman gerekir. Aksi takdirde sağlığın bozulabilir ve istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsin. Giderek şehirleşme arttığından organik besinlere ulaşmak da zorlaşıyor. Juico, ihtiyaç duyduğun en iyi, en sağlıklı ve en doğal ürünleri kolayca müşterilerine ulaştırma imkanı sunarak seni bu zahmetli arayıştan kurtaran bir marka. Sen de web sitesi üzerinden Juico'nun beslenme programlarını detaylı şekilde inceleyebilir ve kendin için sağlıklı bir hayata merhaba diyebilirsin!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe