Köpek maması seçimi nasıl yapılır?

0
Köpek maması seçimi nasıl yapılır?
Köpek maması tercihlerimiz, köpeklerimizin daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için en önemli konulardan biridir.

Arkadaşlarımızın uzun ömürlü olması ve sağlığı bizim sorumluluğumuz olduğundan, köpek mamasını sahipleri olarak bizler özenle seçmeliyiz.

Aslında tek yapmamız gereken yemeğin içindekileri detaylı bir şekilde incelemek. Kaliteli yiyecek seçimini içeriğine göre kolayca analiz edebilirsiniz. 

Yetişkin Köpek Mamasına Geçiş 

Yavru köpekler annelerinin sütünü içtikleri zaman, ihtiyaç duydukları besin ve mineralleri annelerinin sütünden alırlar. Bu sebeple mamaya ihtiyacınıza köpeklere yavru köpek maması alınmalıdır.

Anne sütü yetersiz kaldığı durumlarda köpeğinizin henüz dişleri çıkmamış ise yavru köpekler için yaş köpek maması takviyesi yapabilirsiniz. Pet İhtiyaç internet sitesinden özel mama türlerini güvenle satın alabilirsiniz. 

Köpek Maması İçeriği ve Oranları Nasıl Olmalı? 

Yavru ve yetişkin köpek mamaları arasındaki temel fark besin değerlerindeki oranlardır. Yavru köpekler daha aktif oldukları için mamalarının besin değeri daha yüksektir. Yetişkin köpekler bu enerjiyi yakmazsa kilo alma potansiyelleri artacaktır.

Bu nedenle yetişkin köpeklere köpek maması vermemeliyiz. Yavrular 12 aylık olana kadar büyümeye devam ettikleri için sindirimi kolay besinler tercih edilmelidir. Aslında, yetişkin köpekler için bir endişe meselesidir.

Öncelikle yiyeceğin et içeriğinin yüksek olduğundan emin olun. Et oranı en az 0 olmalıdır. Tahıl yeminde glisemik değeri yüksek mısır ve pirinç bileşenleri olabileceğinden mümkünse tahılsız yem tercih edilmelidir. Pet İhtiyaç internet sitesinde yer alan tüm ürünler özel olarak seçilmiştir. 

Obezite ve şeker hastalığına yol açsa da ağız sağlığını da olumsuz etkileyecektir. Yani köpeğiniz için en iyi köpek maması köpeğinizin yaşı ve durumuna göre belirlenir. Tahıllar yerine meyve veya sebzelerle zenginleştirilmiş bir köpek maması seçebilirsiniz. 

Köpek Maması 

Hayvansal ürünler, kümes hayvanları ve kümes hayvanları ürünleri veya kümes hayvanları unu şeklinde bilgilerle birlikte, bunun baştan ayağa nezaket işareti olduğunu lütfen unutmayın. Kalsiyum, fosfor, demir, bakır ve iyot gibi maddeler içermelidir.

Ham protein seviyeleri de yüksek olmalıdır. Gluten köpekler için kötü olduğundan, glutensiz olmasına ve GDO’suz, renk ve aroma içermemesine dikkat etmelisiniz.

Dostlarımız için sindirim sisteminden önemli minerallerin emilimine ve kalp hastalıklarına kadar birçok hastalığa neden olduğu için soya olmadığına dikkat edin. Ayrıca, köpek maması fiyatları markalara göre değişkenlik göstermektedir.

Cinsine göre doğru mamayı seçmeye özen göstermelisiniz.  Yaş, kısırlık, aktivite/oyun özellikleri A, B1, D Vitamin ve mineral takviyelerini de kontrol etmelisiniz. Pet İhtiyaç sitesinde hayvanlarınız için tüm ürünler kaliteli olarak yer almaktadır. 

Kısır köpekler için özel olarak üretilmiş kısırlaştırılmış köpek maması tercih etmeniz çok mantıklı olacaktır.

Köpek Maması ve Saç Dökülmesi Arasındaki İlişki 

Öncelikle saç dökülmesinin tamamen durdurulamayacağını, ancak azaltılabileceğini söylemeliyiz. Köpeklerde tüy dökülmesine yiyeceklerden mevsimlere, cilt hastalıklarına kadar pek çok şey neden olabilir. 

Bu noktada öncelikle köpeğinizin hasta olup olmadığını anlamak için veterinere götürmelisiniz. Anketlerde herhangi bir sorun yoksa diğer olasılıkları da değerlendirmeliyiz. 

Tüy dökülmesinin köpek maması ile ilgili olduğunu düşünüyorsanız yazımızda açıkladığımız mamanın içeriğini incelemenizi öneririz.

Besin içeriği oranlarının yanı sıra et veya balık tartımı için köpek mamasını tercih edebilirsiniz. Genel olarak tavuk, ördek ve hindi gibi kümes hayvanları yemleri tüy dökülmesine neden olabilir. Ayrıca köpek maması çeşitleri arasından size uygun olanlar bunlar olacaktır. Pet İhtiyaç internet sitesinde tüm ürünlere ayrıcalıklı olarak ulaşabilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !