Pırlanta nedir? Nasıl elde edilir?

0
Pırlanta nedir? Nasıl elde edilir?
Pırlantanın ham maddesi elmastır. Elmas madeni sert, dayanaklı ve kararlı yapıya sahiptir. Kararlı olmasından dolayı bozulmazlar ve sonsuzdurlar. Nesilden nesile aktarılabilir, ilk günki ışıltısını koruyabilmektedir. 
 
Elmas madeninin işlenmesi ve parlatılmasıyla pırlanta elde edilir. Pırlantanın 3 ana bölgesi ve 57 parlatılmış yüzeyi (faset) bulunmaktadır.  Pırlantanın 3 ana bölgesini sıralayacak olursak: 

- Taç Bölgesi (1 nolu görseldeki gri renkli bölge)
- Kemer Bölgesi (2 nolu görseldeki gri renkli bölge)
- Pavilyon Bölgesi (3 nolu görseldeki gri renkli bölge)

Pırlanta nedir? Nasıl elde edilir?



                             1                                                              2                                                                    3
 
Taç Bölgesindeki Fasetler(Parlatılmış Yüzey)

Aşağıda örnek bir kesim üzerinden taç bölgesinin detayları görülmektedir. 

Pırlanta nedir? Nasıl elde edilir?

Yukarıdaki örnekte görüldüğü üzere merkezde görünen kısıma tabla faseti denir ve 1 adettir. Tabla fasetini çevreleyen yıldızlara ise yıldız faseti denir ve 8 mevcuttur. Yıldız fasetinin aralarında daha büyük görünen dörtgenlere de bazel faser denir ve 8 adettir. İki bazel faseti bir çizgi ile ayrılmış olup oluşan her bir görsele de yarım faset denilmektedir. Bazel fasetleri ortadan ayıran çizgilerden ötürü şekilde görüldüğü gibi yarım fasetler 16 adettir. Bu örnekte pırlantanın taç kısmında toplamda 33 adet faset (parlatılmış yüzey) bulunmaktadır.

Pavilyon Bölgesindeki Fasetler(Parlatılmış Yüzey)
 
Pırlanta nedir? Nasıl elde edilir?

Külah ucu, taş kesiminin toplandığı kısımdır ancak, külah ucu kısmında parlatılmış yüzey olmadığı için fasetlerden sayılmamaktadır. (Amerikan kesim pılantalar hariç, amerikan kesim pırlantaların külah ucu kısmında 1 adet faset bulunmaktadır.)

Görselde görüldüğü üzere 8 adet pavilyon faset, 16 adet pavilyon yarımlarından oluşan fasetler mevcuttur. Pavilyon kısımda toplamda 24 adet faset bulunmaktadır. Taç kısımda da 33 adet faset mevcut idi. Toplamda 57 fasetten oluşmaktadır. Kemer bölgesi fasetlere dahil edilmemektedir.

PIRLANTA UZMANINDAN TAVSİYE ALIN

Ne tür bir pırlanta ihtiyacınız olduğuna karar vermek için hala yardıma ihtiyacınız var mı? O zaman pırlanta danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Pırlanta sektöründeki tecrübesine güvendiğiniz kişi veya firmaları tercih ederek sizde en doğru yüzüğü en uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe