Teninizi şımartmanın zamanı geldi

0
konu baslikSağlıklı cilt için altın gibi öneriler...
Vücudunuzun dışarı açılan en önemli kapısı cildinize, yavaş yavaş bahar aylarına girdiğimi şu günlerde daha da özen göstermeniz gerekiyor. 
Göztepe Medical Park Hastane Kompleksi'nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Can Cengiz, cilt bakımı için yapmanız gerekenleri anlattı.

►Güneşten korunun

Yaz aylarında tatil bölgesinde olmasak bile evden çıkmadan önce yüzünüze ve gövdenize güneşten koruyucu krem uygulayın. Kıyafetler de kumaş ve dokumasına bağlı olarak güneş (UV) ışınlarını geçirir. Bu sebeple özellikle küçük çocuklar için özel dokumaya sahip kumaşlardan kıyafetler satın alın.

►Güneşten koruyucu çok önemli

Yeterli miktarda güneşten koruyucu sürmediğiniz zaman SPF 50 bile olsa sizi sadece SPF 10 gibi korur. Bir erişkinin ortalama tüm vücuduna 25 ml güneşten koruyucu kullanması gerekir. Vücudunuzu 11 eşit parçaya böldüğünüzde, her bölüme bir sıkımda orta parmağınızın iki katı kadar güneşten koruyucu uygulamanız şarttır.

►Eski kreminizi çöpe atın!

"Geçen seneden güneş koruyucu kalmış. Bu sene de kullanabilirim" demeyin, yenisini alın! Bir erişkin yeterli miktarda güneşten koruyucu sürerse, bir tüp güneşten koruyucu sizi ancak beş ile yedi gün arasında idare eder. Eğer SPF 20'yi yetersiz miktarda sürerseniz hiç güneş koruyucusu sürmemiş gibi yanarsınız.

►Sigara içenin cildi bozulur!

Sigara kılcal damarlarınızın daralmasına neden olarak cildinizdeki dolaşımı engeller ve buna bağlı olarak da cildinizin beslenmesini azaltır. Sigaranın içindeki nikotin cilt renginizi bozar. Ayrıca sigara içiyorsanız tekrarlayan yüz mimiklerine bağlı olarak özellikle ağız çevresinizde ve gözlerinizde dumandan korumak için kısmaya bağlı çizgiler oluşur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe