Gestalt psikoloji

0
Gestalt yaklaşımı

"Gestalt" Almancada "birleşik bütün" anlamına gelir. Gestalt psikoloji, insanların benzer öğeleri nasıl gruplandırdığını, örüntüleri nasıl tanıdığını ve nesneleri algıladığımızda karmaşık görüntüleri nasıl basitleştirdiğini açıklayan insan algısının ilkeleridir. İlk Gestalt İlkeleri 1920'lerde, Alman psikologlar Max Wertheimer, Kurt Koffka ve Wolfgang Kohler tarafından tasarlandı. İnsanların etraflarındaki dağınık uyaranlardan nasıl anlamlı algılar kazandıklarını anlamayı amaçlayan bu psikologlar düzensizlikte düzen bulmak için doğal zorlamayı ele alan bir dizi yasa belirlediler. Buna göre zihin, gözlerin gördüğü bireysel unsurları bir bütün olarak algılayarak depolar.

Gestalt yaklaşımının kaygı, stres, bağımlılık, gerginlik ve depresyon gibi çok çeÅŸitli sorunların tedavisinde etkili olduÄŸu gösterilmiÅŸtir. KiÅŸisel zorluk zamanlarında, Gestalt insanlara zor duyguları keÅŸfetmeleri, kiÅŸisel iliÅŸkilerin altında yatan kalıpları anlamaları ve pratik deÄŸiÅŸiklikler yapmaya baÅŸlamaları için güvenli, destekleyici bir alan sunar.    

Gestalt Yaklaşımı ile Koçluk Ne Demektir?

Gestalt'ın ÅŸu ana, anlık düşünce ve duygulara odaklanması onu çok canlı, spontane ve yaratıcı bir yaklaşım haline getirir. Danışanlar için, nasıl düşündüğümüz, hissettiÄŸimiz ve hareket ettiÄŸimize dair daha fazla bütünsel farkındalık ve artan iç görü çok özgürleÅŸtiricidir. Kendine güven inÅŸa eder, insanları sorunları çözme konusunda özgür bırakır ve hayatı tam potansiyeliyle yaÅŸamalarına yardımcı olur. Bu nedenle geÅŸtalt yaklaşımı profesyonel koçlar tarafından tercih edilmektedir.   

Fatih Elibol bir ICF koçudur ve alınabilecek en yüksek unvan olan MCC unvanına sahiptir. Gestalt psikoloji ile koçluk yaklaşımında uzmandır. Fatih Elibol’un koçluk hizmetlerinden yararlanmak veya koçluk eÄŸitimleri ile ilgili bilgi almak için 0850 441 71 27 telefon numarasından iletiÅŸim saÄŸlayabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !