Teknik çeviride Çevirimvar kalitesi

0
Teknik çeviride Çevirimvar kalitesi

Teknik Çeviri Nedir


Yazılı veya sözlü bir metnin bir çevirmen tarafından yazılı veya sözlü olarak kendi dilinden (kaynak dil) başka dil veya dillere (hedef dil) aktarılması olarak tanımlayabileceğimiz çevirinin hukuk çevirisi, teknik çeviri, tıp çevirisi, ekonomi çevirisi, yazın çevirisi, alt yazı çevirisi, dublaj çevirisi, sosyal bilimler çevirisi, kozmetik çevirisi gibi pek çok alt türü vardır. Teknik şartname, kullanma kılavuzu, patent, hasar tespit raporu, fizibilite ve hak ediş raporu, teknik katalog, teknik faaliyet raporu, AR-GE raporu, bakım kılavuzu, alım satım sözleşmesi, ürün spesifikasyonu, ÇED raporu, ISO belgeleri, TSE belgeleri, akademik teknik makaleler gibi metinlerin çevirisi önceki cümlede saydığımız alt cümlelerden biri olan teknik çeviri başlığı altında ele alınmaktadır.

Teknik çeviride Çevirimvar kalitesi

İyi Bir Teknik Çeviri Ortaya Çıkarmak İçin

Teknik çeviri, çevirinin diğer tüm alt alanları gibi uzmanlık, özen ve dikkat isteyen bir alandır. Tıpkı her çeviri türünde olduğu gibi teknik çevirinin de kendine özgü teknikleri ve zorlukları vardır. İyi bir teknik çeviri ortaya çıkarmak için çevirmenin yetkinlikleri çok önemlidir. Çevirmen ilgili alana ve terminolojiye dair bilgi sahibi olmalı, kaynak dile ve hedef dil veya dillere dilbilgisi, yazım ve noktalama açısından hâkim olmalı, çalışırken özenli ve dikkatli olmalı ve gerektiğinde ilgili alan veya alanlara dair araştırma veya terminoloji taraması yapabilmelidir.

Neden Çevirimvar

Çevirimvar Online Tercüme Bürosu Türkiye’nin ISO kalite belgelerine sahip ilk ve tek tercüme bürosudur. Siz değerli müşterilerimize başta İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça olmak üzere İspanyolca ve Çince gibi pek çok dilde kaliteli ve uygun fiyatlı çeviri hizmeti sunmaktayız. Alanında uzman, dil hakimiyeti yüksek ve tecrübeli çevirmenler ve editörlerle çalışmaktayız. Bizden çeviri hizmeti almak istiyorsanız bize ulaşmanız çok kolay. Dünyanın neresinde olursanız olun, belgelerinizi tek tıkla 7/24 internet sitemize yükleyebilir, anında teslimat ve fiyat bilgisi alabilirsiniz. Çeviri siparişlerinizin durumunu takip etmek için ise internet sitemizin alt kısmında bulunan “Çeviri Takip Sistemi” sekmesini kullanabilirsiniz. Size verdiğimiz sipariş kodunu ilgili alana girmeniz yeterli olacaktır. Çevirimvar, müşteri memnuniyeti ve gizliliğe önem veren bir kuruluştur. Bu nedenle çeviri için bize teslim ettiğiniz belge ve bilgiler üçüncü şahıs ve / veya kurumlarla kesinlikle paylaşılmamaktadır.

Teknik çeviride Çevirimvar kalitesi

Çevirimvar’da Teknik Çeviri Hizmetleri

Çeviride kalitenin adresi Çevirimvar Online Tercüme Bürosu olarak teknik çeviri hizmetlerimizle de siz değerli müşterilerimizin yanındayız. Otomotiv, inşaat, ulaşım, iletişim gibi pek çok sektöre teknik çeviri hizmeti sunmaktayız. Çevirileriniz alanlarında uzman, dil hakimiyeti yüksek ve yetkin çevirmen kadromuz tarafından yapılmakta ve çeviri sonrası revize ve son okuma işlemleri de dilbilgisi, yazım ve noktalama kurallarına hâkim ve uzman editörlerimiz tarafından yürütülmektedir. Dilerseniz bize kendi hazırladığınız terminolojiyi de ulaştırabilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !