2024 yılında bitki bazlı beslenme trendi öne çıkıyor

0
2024 yılında bitki bazlı beslenme trendi öne çıkıyor

Gün geçtikçe beslenme alışkanlıklarında önemli değişiklikler yaşanıyor. Teknolojik gelişmeler ve bilimsel araştırmalar, beslenme alanında daha bilinçli ve özgün tercihler yapmaya olanak tanıyor. Özellikle sağlıklı beslenme günümüzde giderek artan bir trend haline gelirken; bitki bazlı yiyecekler ve protein ağırlıklı beslenme 2024'te beslenme dünyasının ana odak noktalarını oluşturuyor.

Her geçen yıl teknolojik ilerlemelerle birlikte aktif yaşam bilincindeki artış, beslenme alışkanlıklarını şekillendirmeye devam ediyor. 2024 yılında; dengeli beslenme kavramlarının öne çıktığını söyleyen Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. İsmet Tamer, 27 Şubat Dünya Protein Günü nedeniyle sağlıklı beslenmeye ilişkin önerilerde bulundu. 

Bitki bazlı beslenme tarzı giderek popüler hale geliyor

Prof. Tamer’e göre, bu yılın beslenme trendi kapsamında bitkisel protein içeren ürünlere talep artışı olacak. Sağlıksız tatlılara ve yiyeceklere direnmenin en basit yolunun her öğüne daha fazla protein eklemek olduğunu vurgulayan Tamer, rafine karbonhidrat ve yağların ise azaltılması gerektiğine dikkat çekiyor. Bu sayede kişinin kendini daha tok hissettiğini belirten Tamer, özellikle bitkisel protein içeren ürünlerin vejetaryen ve vegan beslenme tercihlerine uygunluğuyla hayatı kolaylaştırdığını söylüyor. Bitkisel protein ürünleri, et kaynaklı proteinlerden uzak duran veya çeşitlilik arayan tüketiciler tarafından tercih edilerek beslenme alışkanlıklarına sürdürülebilir bir katkı sağlıyor. 

Özellikle kahvaltıda protein tüketimi büyük önem taşıyor

Proteinin yağsız kas kütlesi oluşturmada ve bunu korumada önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Tamer, protein ağırlıklı beslenmenin öğünleri daha tatmin edici hale getirdiğini belirtti. Özellikle güne yüksek protein ağırlıklı bir kahvaltı ile başlamanın çok önemli olduğunu söyleyen Tamer, şöyle konuştu: “Güne yüksek proteinli bir kahvaltıyla başlayın; yaklaşık 25 gram yeterli olacaktır. Mısır gevreği yerine öğün yerine protein tozu karıştırılmış shake veya yulaf ezmesini deneyin. Çalışmalar bunun yalnızca öğle yemeğine kadar tok kalmanıza yardımcı olmakla kalmayıp, gün boyunca alımınızı azaltmanıza da yardımcı olabileceğini gösteriyor.”

Takviye edici gıdalar ile dengeli beslenme destekleniyor

Prof. Tamer’e göre, bu yılın bir diğer trendi ise fonksiyonel gıdalar oluyor. Antioksidanlar, prebiyotikler, probiyotikler ve Omega-3 yağ asitleri gibi fonksiyonel gıdalar, sadece lezzetli olmalarıyla değil, aynı zamanda sağlık üzerindeki pozitif etkileriyle de dikkat çekiyor. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !